Sari la conținut

Bonton. Luca Niculescu: „În România pe mine mă enervează claxoanele”

Luca Niculescu, realizatorul talk show-ului „Imparţial”, de la Digi24, vorbeşte în ediţia de duminică, de la 17.30, a emisiunii „Bonton”, despre „cei şapte ani de-acasă” şi despre definiţia României necivilizate.

„Fiecare are momentele lui de enervare, în România, pe mine mă enervează claxoanele. Mă enervează claxoanele fără sens, nu înţeleg de ce apeşi pe claxon înainte să apeşi pe frână sau pe acceleraţie, dar este un simptom”, mărturisește jurnalistul.

„Şi ai impresia în România că sunt claxoane răutăcioase (...), te ceartă când te claxonează, sunt lungi, sunt apăsate, sunt prelungite, sunt ca un vaiet care nu se mai termină. Avem şi masochismul asta de a vorbi în general de rău despre noi. Ne tot plângem că imaginea României în lume e proastă, dar dacă te uiţi care este imaginea României în România, atunci te iei cu mâinile de cap. Rareori vezi un popor care să se exprime mai urât despre el însuşi”, spune Luca Niculescu.

Jurnalistul i-a mărturisit Danei Gonţ că provine dintr-o familie numeroasă, cu mulţi unchi, mătuşi, educaţi în stilul anilor 30, astfel că a avut parte de o „educaţie multipla: desuetă, dar clasică şi bună”. Spune că regula sa de politeţe nu este chiar o regulă, dar apreciează zâmbetul persoanei cu care interacţionează. Ţine foarte mult la asta şi i se pare că în România oamenii zâmbesc din ce în ce mai puţin.

Considerat un exemplu de eleganţă în lumea jurnalismului de calitate, Luca Niculescu dezvăluie secretul bunului simţ: „Am învăţat că dacă eşti deschis, amabil, politicos, cred că este mai uşor în viaţă decât dacă eviţi, refuzi sau nu eşti la curent cu cele despre care am vorbit. Cred că se poate să faci ceea ce facem noi şi fără să strigi prea tare şi fără să îţi urli opiniile. Cred că dacă respecţi nişte reguli de bună purtare viaţa poate să-ţi fie ceva mai senină”.

Pe aceeași temă