Bonton. Călătorie în Provence

Data actualizării: Data publicării:
provence

Atelierul pictorului Cezanne, vechiul port din Marsilia sau amfiteatrul roman din Arles sunt doar o mică parte din atracţiile turistice ale părţii de Sud-Vest a regiunii Provence. Dincolo de faimoasele lanuri de lavandă, Provence are alte mii de istorii şi poveşti care merită descoperite. Vă invităm să aflaţi secretele uneia dintre cele mai chic regiuni ale lumii, duminică, de la ora 17:30, într-un reportaj exclusiv marca Bonton.

Trei dintre cele mai importante oraşe din Sud-Vestul regiunii Provence sunt sunt Arles, Marsilia şi Aix-en-Provence.

Dana Gonț, realizator Bonton: Aix-en-Provence mai este cunoscut şi drept oraşul celor 100 de fântâni. De altfel denumirea de Aix vine de la Aix vine de la latinescu aqua, pentru că romanii au găsit aici ape termale şi au transformat locul într-o adevărată destinaţie spa. Astăzi arhitectura barocă, festivalurile şi tradiţii sunt cele care menţin atmosfera boemă şi burgheză a oraşului.

Pe principalul bulevard al oraşului, Cours Mirabeau găsim cea mai veche fântână arteziană din Aix, o piaţă săptămânală, dar şi zona de relaxare, unde se spune că toate marile personalităţi care au trecut prin oraş au savurat, cândva, o ceaşcă de cafea.

Sonia Gonzini, ghid de turism: Aceasta a fost, practic cafeneaua artiştilor în acele vremuri, dar şi a unor importanţi oameni politici. Winston Churchill şi-a scris memoriile aici, Edith Piaf obişnuia să vină aici, Alain Delon a locuit o vreme în Aix. A închiriat un conac în anii 70.... Mulţi americani, George Clooney, Bradley Cooper...

La numai 30 de kilometri de Aix-en-Provence, dar parcă dintr-o altă lume, este Marsilia, cel mai mare oraş al Franţei după Paris. De-a lungul secolelor, Marsilia a fost poarta de intrare în Franţa pentru numeroşi imigranţi, astfel încât oraşul a devenit un melanj de culturi şi influenţe.

Alexandra Blanc Vea, ghid de turism: Dacă trebuie să alegi un singur cuvânt care să definească Marsilia, acesta este diversitatea. Vei fi mereu surpins. Fie că vizitezi zona de Sud sau stai în portul vechi, ai parte de diversitate în privinţa arhitecturii, a stilului de viaţă şi a populaţiei. E un oraş cosmopolit, cu deschidere la Marea Mediterană şi ne place diversitatea.

Diversitatea caracterizează întreaga regiune Provence, al cărei nume s-a păstrat din vremea în care romanii au stabilit aici prima provincie de la sud de Alpi. Cele mai importante construcţii romane au rămas acum în Arles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri