Catedrala sufletului portughez. Bom Jesus do Monte este o minune a arhitecturii baroce

Data publicării:
portugalia

Oraşul Braga cu ai săi 175.000 de locuitori pare împrăştiat pe coline. Aflat la doar 40 de km de Porto şi de Oceanul Atlantic, Braga atrage nu cu plaje, ci mai ales cu istorii.

Complexul religios Bom Jesus do Monte este un loc sacru pentru catolicii din Portugalia. În secolul XVII-lea a devenit loc de pelerinaj, iar primele şase capele ridicate în complex sunt consacrate Patimilor lui Cristos. Va urma şi construcţia altora. Catedrala neoclasică ridicată un secol mai târziu, înconjurată de capele, şirul de trepte în zig-zag simbolizând drumul pe Golgota şi fântânile amintind de purificarea prin credinţă sunt de-a dreptul impresionante.

Pentru a ajunge la Braga nu există zboruri directe din România, dar puteţi include această vizită într-un sejur la Lisabona. Există zboruri directe din Bucureşti spre Lisabona, la preţuri accesibile chiar şi pentru aceste vremuri de criză. Din capitală, un drum plăcut de aproape patru ore cu trenul vă conduce la Braga.

La capitolul locuri de cazare aveţi ocazia să economisiţi în comparatie cu alte oraşe europene. O cameră de hotel de 3 stele, pentru o persoană, are un preţ cuprins între 26 si 60 de euro pe noapte.

La sfârşitul anilor 1.800 a fost construit şi un funicular, prin care se putea ajunge din Braga până sus pe dealurile complexului, funicular în funcţiune şi astăzi.

Turiştii nu ocolesc această zonă, atraşi atât de frumuseţea locului, cât şi de liniştea străpunsă doar de susurul numeroaselor izvoare. Atenţie... cele 367 de trepte ale complexului arhitectonic vă vor pune la grea încercare capacităţile fizice, însă efortul merită din plin. Pelerinii le străbat în genunchi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri