Ce înseamnă politeţea pentru Miruna, cel mai tânăr reporter din România

Data publicării:
MIRUNA

„Cred că în primul rând înseamnă să salute, să spună mulţumesc, să-şi ofere cu bunăvoinţă şi delicateţe ajutorul celor care au nevoie”, spune Miruna, care adaugă că a învăţat să fie politicoasă de la părinţii ei: „Şi când eram în burta mamei mă gândeam că o să fiu o fată cuminte”.

Deşi are puţin peste 8 ani, reporterul Miruna şţie bine ce înseamnă cei 7 ani de acasă

„Cei 7 ani de acasă înseamnă să fii politicos, să zici bună ziua, mulţumesc, cu plăcere, toate lucrurile importante pe care le înveţi de la părinţi. (…) Să spui mulţumesc înveţi de la părinţi, dar felul în care spui îţi e în sânge”, adaugă fetiţa.

Micul reporter a descoperit avantajele pe care le are un copil manierat şi s-a bucurat să întâlnească personalităţi care sunt pentru ea un exemplu de urmat: „Unii dintre intervievaţi s-au oferit să mă ajute să mă aşez pe scaun, alţii m-au întâmpinat cu o strângere de mâna sau s-au ridicat la sosirea mea. Foarte frumoase gesturile. Şi aceste gesturi mă fac să mă simt confortabil şi mă fac să mă apropii de invitat”.

Pentru că apare la televizor, Miruna a devenit un model pentru alţi copii. Ei cred însă că a fi o mică vedeta ţine doar de noroc.

„Mulţi copii zic că … bine că apari tu la televizor, dar ei nu ştiu încă (că nu le-am spus) că în spatele acestor filmări e muncă grea. Să înveţi, să ştii şi locul unde e... că uneori te mai încurci”, mărturiseşte Miruna.

A învăţat devreme că buna creştere deschide uşi. Şi se gândeşte chiar ce e de făcut pentru un oraş mai civilizat.

„Doamna Monica Davidescu mi-a spus să mergem împreună, că nu prea îi place ţara în care trăieşte că se aruncă gunoaie pe jos şi asta cred şi eu, şi a zis să mergem împreună şi m-am gândit să vă invit şi pe voi de la Digi24 şi pe toată lumea, să curăţăm, … cum facem noi la şcoală, de exemplu, patrula eco, să avem grijă de copaci, să strângem gunoaiele”, afirmă fetiţa.

Reporterul Miruna are planuri mari, care cresc o dată cu fiecare ediţie a „Jurnalului pentru copii” în care o puteţi urmări în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 9.30. Un model de urmat de cei mici, dar mai ales de cei mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri