Sari la conținut

Cel mai bătrân leopard de Amur din lume a fost eutanasiat

 

Foto: Gulliver/Getty Images

"Având în vedere faptul că mai există mai puțin de 300 de astfel de animale în întreaga lume, fiecare dispariție se simte", a declarat într-un comunicat curatorul grădinii zoologice Amy Cutting.

Marți, înainte de moartea sa, femela de leopard de Amur, pe nume Kia, s-ar putea să fi fost cel mai bătrân exemplar din această subspecie de leoparzi de pe planetă, a estimat grădina zoologică. Pe parcursul vieții sale, Kia a dat naștere la nouă pui, cifră care reprezintă trei la sută din populația mondială de leoparzi de Amur, informează Agerpres.

"Ea a avut o viață bună, a născut o mulțime de pui și a fost o mamă excelentă", a spus Cynthia Kreider, care conduce eforturile Association of Zoos and Aquariums pentru sprijinirea și conservarea leoparzilor de Amur în sălbăticie.

Populații din această felină gigant care se găsesc numai în nordul Chinei și în zona extrem orientală a Rusiei, au fost decimate de braconaj, de cosangvinizare și de incendii, estimându-se că în prezent mai puțin de 70 de animale trăiesc în sălbăticie.

Cei nouă pui ai leopardului Kia fac acum parte din eforturile cercetătorilor de a reproduce și de a conserva noi generații ale acestei subspecii de feline, a mai precizat Oregon Zoo, citată de Reuters.