Destinaţie turistică. Val-d'Isere, perla din Alpi

Data publicării:
alpi ski

Una dintre cele mai frumoase staţiuni de schi din Europa este Val-d'Isere, din Franţa. Anul acesta, localitatea şi-a deschis mai repede porţile pentru turişti pentru că prima ninsoare a venit mult mai devreme ca în alţi ani.

Aflată la cinci kilometri de graniţa cu Italia, mica staţiune Val-d'Isere este atracţia iubitorilor de schi din Franţa, dar şi din alte state din Europa. Sosirea mai rapidă a iernii, în acest an, a fost o adevărată bucurie pentru localnici.

„Este un început extraordinar pentru că vom deschide 80 la sută din staţiune cu un strat frumos de zăpadă”, spune Xavier Corne, directorul staţiunii Val d'Isere.

Val-d'Isere este recunoscută pentru că are cele mai multe resorturi de schi. Staţiunea a fost şi gazdă a Olimpiadei de Iarnă din 1992 pentru probele de schi masculine. Distracţia de pe pârtia de schi ţine toată ziua şi participă toată lumea, indiferent de vârstă.

După o zi pe pârtia de schi, petreceţi o seară relaxantă la unul dintre restaurantele din staţiune, care vă aşteaptă cu specialităţi locale şi, bineînţeles, vinuri franţuzeşti.

La Val-d'Isere se poate ajunge cu maşina sau cu avionul. Între Bucureşti şi staţiunea franceză este o distanţă de aproape 1.900 de kilometri care poate fi străbătută în 22 de ore de condus.

Mai rapidă este călătoria cu avionul spre Geneva, iar de acolo un transfer cu autocarul spre Val-d'Isere. Preţul pentru un bilet dus-întors este de 240 de euro, la care se mai adaugă 110 euro de persoană pentru călătoria dintre Geneva şi oraşul francez.

Pentru cazare puteţi opta pentru unul dintre cele aproape 100 de hoteluri şi cabane din oraş. Preţurile pentru noapte pornesc de la 68 de euro de persoană şi pot ajunge chiar la peste150 de euro, în camere de lux.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri