Sari la conținut

Expoziție de pisici de rasă la Mamaia

Yanus, din rasa Maine Coon, este cel mai mare exemplar din întreaga expoziţie. Are doi ani şi cântăreşte 8 kilograme. Poate ajunge la un metru şi 20 de centimetri lungime şi la o greutate de 12 kilograme.

„Îi place foarte mult să se joace. Este mai domoală decât alte rase, evident, pentru că este mai mare. Mănâncă normal, ca o pisică normală”, spune Ana Panco, crescătoare de pisici.

Puii lui Yanus au doar 4 luni şi, deşi sunt doar doi ghemotoci de blană, preţul la care se pot vinde îi transformă în feline de lux: 1.250 de euro.

Vedetele expoziţiei n-au fost însă doar pisicile din România. Două dintre felinele aduse fac parte din rasa British Shorthair şi vin din Bulgaria. Pasiunea i-a adus stăpânului lor şi premii. Anul trecut, a obţinut locul doi la un concurs organizat în ţara vecină.

„Mă mândresc foarte mult cu ea şi am dreptul să o port cu mine la orice expoziţie”, spune Edmond, crescător de pisici.

Un pui din rasa British Shorthair se vinde cu 250 de euro.

Motanul Iris are şapte ani, dar dimensiunile fac ca el să fie cel mai mic exemplar de la expoziţie.

„În general, pisicile din rasa "Singapura" sunt cele mai mici din lume şi greutatea lor medie este de 2,5 kilograme”, spune Camelia, crescător de pisici.

Deşi malaeziană "singapura" se traduce prin "oraşul leilor", această pisică este o adevărată pumă în miniatură. Preţul său nu este însă miniatural: 100 de euro.

Iubitorii de feline care vor un astfel de exemplar acasă se gândesc însă de două ori înainte de a scoate portofelul.

Am venit să şi cumpărăm dacă găsim ceva ce ne convine şi la preţ şi ca rasă. Căutăm ceva... un albastru de Rusia. Doar ce am întrebat acuma şi era undeva la 400 de euro. Cam mult pentru bugetul nostru”, a spus un iubitor de animale.

Prima ediţie a Expoziţiei SofistiCAT a avut loc în urmă cu opt ani, iar la fiecare eveniment au participat peste 10.000 de vizitatori.