Film românesc dadaist apreciat la Hollywood, în cinematografele din Braşov

Data publicării:
regizor Alecs Nastasoiu regizor

Billion Star Hotel prezintă mai multe poveşti interpretate de trei personaje diferite: un fustangiu, o victimă a abuzurilor sexuale şi un vagabond care are grijă de copiii sărmani.

„Este o idee de a scrie un scenariu in formă care să aparţină curentului „dada”. Şi acel curent spune că poţi scrie o poezie sau poţi scrie un roman dacă iei un ziar, decupezi nişte cuvinte, le pui intro pălărie şi apoi extragi la intâmplare si formezi o poezie. Şi după acest model am încercat si noi să facem scenariul”, spune Alecs Nastoiu, regizor.

Colajul de cuvinte şi idei a stat, de fapt, la baza filmului, spun producatorii. Pentru unul dintre ei a fost o provocare la care a răspuns fără să stea pe gânduri, deşi cinematografia era un domeniu nou pentru el.

„A fost o provocare pentru mine acest scenariu. Practic vorbim de o altă abordare, e un alt gen decât cele care s-au văzut pâna acum”, spune Ovidiu Vasu, producător.

„E un film care are foarte multe poveşti care îmbina foarte multe situaţii diferite. E un film complex şi cred că asta a atras în primul rând atenţia”, spune Theo Marton, actor, rol principal.

Neobişnuita peliculă, care îmbină drama, comedia şi muzica, i-a fermecat pe spectatorii din Braşov.

„Considerăm că trebuie sprijinit orice efort românesc de a face filme de calitate”, spune un un bărbat.

Sora mea a văzut de două ori filmul şi m-a luat, a zis: vii cu mine să vedem filmul că e foarte interesant”, adaugă o  femeie.

Pelicula Billion Star Hotel a câştigat, în ianuarie, premiul pentru cel mai bun film străin, la „US Hollywood International Film", din Los Angeles. Este primul film dadaist din istoria cinematografiei moderne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri