Jurnal pentru copii. Câinii din rasa malamut de Alaska, una din atracțiile stațiunii Bălan

Data publicării:
caini miruna

„Originari din Alaska, acești câini sunt agili, alerți, inteligenți și prietenoși. Acești câini se simt bine în hamuri, fiind foarte siguri pe ei, iar performanțele lor sunt evidente”, transmite reporterul Miruna.

Câinii din rasa malamut de Alaska sunt câini de rezistenţă, spre deosebire de „verişorii” lor Husky, recunoscuţi pentru viteză. După ce Miruna a făcut cunoştinţă cu fiecare dintre cei opt căţei, şi-a luat inima în dinţi şi s-a urcat în sanie. Aventura era de-abia la început.

Spre surprinderea Mirunei, câinii zăpezii nu se dau în vânt după giumbuşlucuri. Sunt simpatici şi prietenoşi, dar greu de păcălit.

Să înhami câinii la sanie este o adevarată provocare! Sunt reguli stricte pe care trebuie să le respecţi. Atlfel există riscul ca sania să se rastoarne.

„În spate sunt cei mai puternici, care trebuie să ducă greutatea. Ei sunt motoarele și în față sunt liderii care ascultă comenzile. Și între lideri și motoare sunt câinii care dau viteza. Care aleargă. Nu trebuie să tragă, doar să alerge. Si dacă pornesc într-un anumit ritm, ceilalți trebuie să îl susțină”, explică Mariana Vrabie.

Dacă v-a plăcut povestea câinilor malamut de Alaska nu vă rămâne decât să daţi fuga la Bălan şi să îi cunoaşteţi! Abia aşteaptă să se joace cu voi şi mai ales să vă plimbe cu sania. Sunt câini cu personalitate dar ştiu cum să se facă iubiţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri