JURNAL PENTRU COPII. Pe urmele lui Coco Chanel

Data publicării:
30032013-2013-03-31-19h49m44s114
 

Un abonament de patru ședințe la cursurile de design costă 120 de lei. Cursurile de design au loc la after school-ul „Cei Trei Muschetari”.

Ață, ace, mașini de cusut, materiale și multă imaginație- acesta este universul câtorva fetițe pentru care hainele de păpuși sunt deja o joacă! Ele se distreză alegând noi modele pentru propriile rochițe și vin la cursuri, unde învață să croiască și să coasă.

„Îmi place foarte mult activitatea aceasta, mă relaxează. Când sunt stresată, mă apuc să cos ceva la mașină”, spune una dintre cursante.

Când ești mic se poate să ai probleme cu pedalele mașinii de cusut, dar nimic nu îi împiedică pe pasionații de design să creeze cele mai frumoase hăinuțe.

„Astăzi este prima oară când vin aici și vreau să vin în continuare! Înveți foarte multe lucruri, să coși la mașină, să coși cu mâna, să alegi materialele! Înveți să faci măsurătorile! Ajungi în lumea hainelor, unde este foarte frumos! Chiar mi-aș dori să termin cursurile astea și să îmi croiesc multe rochițe de primăvară și de vară”, spune una dintre fetițe.

„Învață să lucreze rochii pentru ele. Nu lucrăm pentru păpuși, ne luăm foarte în serios”, explică un coordonator.

Fetițele pasionate de croitorie au facut deja primele rochițe, de care sunt foarte mândre. Și, mai mult decât atât, și-au prezentat colecțiile în fața părinților.

Până ce vor ajunge mari creatoare de modă, micile croitorese au câteva sfaturi pentru copiii pasionați de fashion. „Să aibă foarte multă răbdare, să nu se enerveze că nu îi iese din prima! Trebuie să ai multă răbdare pentru a-ți alege materialul, modelul și pentru a-l decora, pentru că nu îl faci ca în revista din care l-ai ales. Poți face multe cosând și mie chiar îmi place!”, spune una dintre fetițe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri