Licitaţie rock'n'roll, la Paris

Data publicării:
chitara bowie

Oraşul Luminilor, Parisul, a fost cuprins de febra rock' n' roll. O chitară care i-a aparţinut starului britanic David Bowie, semnată de artist, a fost scoasă la vânzare alături de alte obiecte ale vedetelor rock. Preţurile variază de la 100 de euro la câteva zeci de mii de euro.

Cele peste 350 de obiecte scoase la licitaţie datează din anii 50 până în prezent. Amatorii pot cumpăra haine, piese de artă contemporană, dar şi fotografii inedite ale membrilor Rolling Stones, ale lui John Lennon sau Elvis Prestley. De asemenea, este expus şi un joc de pin-ball dar şi chitare al căror preţ depăşeşte 20.000 de euro.

„Vedeta obiectelor scoase la licitaţie, chitara lui David Bowie, este o chitară din 1973, care este o piesă rară de colecţie”, spune expertul Hugues Corniere.

Licitaţia a fost numită „Este doar Rock' n' Roll”, iar cei care participă la eveniment pot pleca acasă cu un obiect care a aparţinut unei vedete.

„Sunt automobile, motociclete Harley Davidson, îmbrăcăminte. Moda a fost influenţată, în mare parte, de către mişcarea punk”, detaliază Francois Tajan, expert.

Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători peste cinci decenii de la apariţia ritmului Rock' n' Roll.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri