Madagascar, „giuvaierul de la capătul lumii”. Destinație perfectă pentru pasionații de scufundări

Data publicării:
madagascar

Madagascar este o insulă specială, dar pentru a ajunge acolo vă trebuie ceva mai mult decât norocul pe care l-au avut eroii filmului cu acelaşi nume - mai exact, 1.400 de euro, preţul celui mai ieftin biletul de avion până în capitala Antananarivo.

Cazarea nu este nici ea una foarte ieftină. Şapte nopţi la un hotel de trei stele costă 270 de euro, în timp ce pentru un hotel de patru şi cinci stele trebuie să scoateţi din buzunar 400, respectiv 1.200 de euro.

Madagascar este cea de-a patra insulă ca mărime din lume şi e unul dintre cele mai diverse locuri din punct de vedere biologic. 80% dintre speciile de animale de aici nu se mai găsesc nicăieri, iar teritoriul ţării e acoperit de mai multe orhidee decât întreaga Africă. Şi bineînţeles, trebuie amintiţi aici lemurii, a căror patrie este această insulă. Sunt foarte prietenoşi cu turiştii şi-i lasă chiar să se joace cu ei.

Alte atracţii turistice ce merită amintite sunt parcurile naţionale, mlaştinile de mangrove, plajele şi recifurile de coral, acestea din urmă fiind vizitate anual de mii de pasionaţi de scufundări. Impresionantă este şi aşa-numita pădure de piatră din centrul ţării, care se întinde pe o distanţă de 100 de kilometri.

Merită vizitată şi capitala Antananarivo, prima și ultima oprire a călătorilor pe insulă. Preţurile sunt destul de accesibile, fie că vorbim de cei 20 de euro, cât costă o masă la un restaurant în oraş, de tariful de 1,5 euro pe care-l practică taximetriştii sau de închirierea unei maşini, care costă 380 de euro pentru o săptămână.

Şi fiindcă sunteţi oaspeţi, trebuie să ştiţi şi câteva obiceiuri ale oamenilor de aici: un mijloc de transport în comun nu porneşte niciodată până când nu se umple, oferiţi-le daruri localnicilor dacă vă cazaţi într-un sat şi evitaţi să vă apropiaţi de cimitire, fiindcă sunt considerate sacre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri