Maraton umanitar pe Transfăgărăşan

Data publicării:
maraton

Practic, sunt trei curse, iar pentru prima dintre acestea startul s-a dat sâmbătă dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui.

Transfăgărăşan, ora 6 dimineaţa. Sunt aproape 10 grade, întuneric beznă, dar 20 de tineri, voioşi şi îmbrăcaţi în ţinute lejere, de sport, aşteaptă nerăbdători să pornească într-un maraton de 84 de kilometri, la peste 2 mii de metri altitudine.

Încet, încet, începe să se lumineze, iar de-a lungul traseului, prietenii îi încurajează pe maratonişti.

Urcuşul în fugă nu a fost deloc uşor pentru unii dintre concurenţi, care se opresc din loc în loc ca să se hidrateze. Cu toţii sunt bine pregătiţi pentru concurs.

Ca să se înscrie în concurs, toţi concurenţii au atras donaţii consistente pe internet, de la prieteni, iar suma totală adunată astfel se apropie de 150.000 de lei. Aceşti bani vor fi folosiţi în scopuri caritabile pentru trei proiecte diferite.

„Avem Hospice Casa Speranţei, care este o asociaţie care se ocupă cu îngrijirea paleativă, încearcă să construiască un centru în Bucureşti. Avem Viitor Plus cu proiectul Pădurea copiilor, e un proiect de împădurire în zona de sud a ţării şi Şcoala de valori, care are un proiect educaţional pentru tinerii din liceu care se numeşte Gândeste pentru tine!”, a declarat Gabriel Solomon, organizatorul evenimentului.

Până duminică seară, se vor desfăşura trei curse pe Transfăgărăşan, pe distanţe cuprinse între 21 şi 84 de kilometri. Anul acesta, la Transmarator participă, în total, 150 de concurenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri