O româncă este campioană europeană la cosit

Data publicării:
coasa

Un minut și zece secunde. De atât a avut nevoie o bihoreancă de 43 de ani din comuna Lazurile de Roșia pentru a cosi cei 35 de metri pătrați de iarbă. Femeia a concurat alături de alte șase competitoare din Europa și a câștigat detașat, chiar în fața campioanei de anul trecut din Slovenia, țara organizatoare a ediției din 2013. Pentru această performanță, proaspăta campioană europeană a primit o cupă și o medalie de aur.

Femeia spune că nu s-a pregătit special pentru această competiție, în afara treburilor gospodărești, pe care oricum trebuie să le îndeplinească zi de zi. Delegația României s-a clasat abia pe locul al cincilea la proba de echipe, compusă exclusiv din bărbați. 

Femeia face asta de când era un copil. A învăţat să cosească încă de când avea 6 ani, de la tatăl său. Iar acum, după ce şi-a pierdut soţul, femeia se ocupă singură de cei doi copii și de gospodărie. Aşa că atunci când primarul comunei i-a propus să participe la campionatul european de cosit, femeia n-a mai avut nevoie de altă pregătire.

După ce au văzut ce înseamnă o competiție europeană, cosașii din Bihor sunt hotărâți: anul viitor vor să câștige toate cupele puse în joc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri