Exclusiv VIDEO. Mărturia unei românce din Israel: „Amenințările sunt din toate direcțiile. Și noi am fost bombardați”

Data publicării:
romanca din israel
O româncă stabilită în Israel a vorbit în exclusivitate la Digi24 despre oamenii care se tem pentru viața lor și caută locuri să se adăpostească. FOTO: Captură video Digi24

După o săptămână de război și teroare în Israel, sirenele continuă să sune amenințător. O româncă stabilită acolo a vorbit în exclusivitate la Digi24 despre oamenii care se tem pentru viața lor și caută locuri să se adăpostească.

Oamenii își fac provizii cum pot și stau în buncăre până trece pericolul. Confuzia în rândul civililor crește cu cât, uneori, au parte și de alarme false. Toți așteaptă intrarea terestră a armatei israeliene în Fâșia Gaza.

„Totul este foarte confuz. Momentan nu se știe absolut nimic. Amenințările sunt din toate direcțiile. Ieri seară, au fost niște alarme care, la început, s-a spus că sunt din partea de nord, după care s-a spus că sunt niște alarme adevărate, după aceea s-a spus că sunt false. Se așteaptă la intrarea terestră. La noi în oraș sunt trupe de militari care sunt pregătiți să intre”, a povestit Roxana Perez, româncă stabilită în Israel.

Femeia a mai adăugat că și ieri au fost bombardați și că de fiecare dată când este nevoie intră în buncăr.

„Și noi am fost ieri bombardați. Orașul a fost bombardat. Din fericire, nu au picat bombe la noi. Nu s-a întâmplat nimic, au fost interceptate de antirachetă. Avem buncăr. Intrăm în buncăr și stăm cu copiii în buncăr. Așteptăm până trece”, a mai spus ea.

Roxana a mai explicat că sunt deschise doar magazinele alimentare și „cele care servesc populația în sensul ăsta”.

„Magazinele nu sunt deschise decât cele alimentare și cele care servesc populația în sensul acesta. Suntem tari și sperăm ca, de data aceasta, zilele astea și vietile care au costat populația Israel să nu fie degeaba”, a mai spus românca.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri