Papa Francisc a binecuvântat motocicletele Harley Davidson. Comunitatea de bikeri aniversează 110 ani ai brandului

Data publicării:
harleydavidson

La ceremonie au participat zeci de mii de oameni, cărora Papa Francisc le-a vorbit despre egoism şi ideologiile care distrug viaţa.

Papa Francisc a fost întâmpinat cu urale de credincioşii adunaţi în Piaţa Sfântul Petru. El a binecuvântat apoi sutele de motociclete Harley Davidson sosite la Vatican. Desigur, bikerii au participat la slujbă.

În cadrul ceremoniei, Papa Francisc a atras din nou atenţia asupra capcanelor care i se întind omului contemporan: „Adeseori, omul nu alege viaţa, nu primeşte Evanghelia Vieţii, ci se lasă ghidat de ideologii şi logici care îi pun piedici; nu o respectă pentru că acestea sunt dictate de egoism, interese meschine, profit, putere, plăcere - şi nu de dragoste, de căutarea binelui pentru celălalt”, a spus Suveranul Pontif.

Binecuvântarea papală primită de motociclişti este dată într-un moment special: comunitatea Harley Davidson sărbătoreşte în aceste zile 110 ani de la întemeierea brandului american. A fost momentul potrivit pentru ca mii de motociclişti să îşi etaleze în Italia impresionantele motoare. Vineri, în cadrul primei serii de binecuvântări asupra altor sute de motociclete, reprezentanţii bkerilor i-au făcut cadou Papei Francisc o jachetă de piele specifică iubitorilor de motoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri