Primul maraton al anului, la malul mării. 200 de persoane s-au înscris la evenimentul din Mamaia

Data publicării:
01042013 maraton

După 10 minute de încălzire, participantii au prins curaj. Mulți dintre ei nu erau la prima competiţie. Traseul a fost lung și dificil. Unor concurenţi le-a făcut probleme nisipul moale, care le-a îngreunat alergarea.

Medicii susțin că persoanele care aleargă pe suprafețe moi de teren sunt mai predispuse luxațiilor sau chiar fracturilor. În plus, persoanele care aleargă pe nisip depun un efort dublu, dacă nu triplu față de cel depus dacă ar alerga pe suprafețe tari.

Nimeni nu a fost rănit în timpul maratonului, însa nici ușor nu a fost. După doi kilometri și jumătate, alergătorii au facut o scurta pauză de hidratare. Drumul de întoarcere li s-a părut mult mai ușor, mai ales că la capăt îi asteptau premiile: medalii făcute din scoici, diplome și tricouri.

„M-am apucat de sport acum trei ani. Am fost destul de activ de mic, dar nu am făcut sport de performanță niciodată”, a spus Cristian Bonas, câştigatorul locului I la băieți.

„Am făcut sport de performanţă, atletism, dar acum doi ani m-am lăsat. Acum fac doar pentru mine”, a subliniat Neagu Cristina, câştigătoare locul I la fete.

Primii zece clasaţi au făcut şi o fotografie de grup pe stabilopozi. Alte trei evenimente similare mai sunt programate în Constanţa anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri