Sari la conținut

Recensământ la grădina zoologică din Londra

Fie că vorbim de tigri, pinguini, maimuţe, şopârle sau melci, toţi locatarii grădinii zoologice din Londra trebuie înscrişi într-o bază de date. O misiune care nu este deloc uşoară, dar îngrijitorii găsesc tot timpul soluţii pentru a-şi face treaba.

Trebuie să le păcălim pe unele dintre animale, ca să le putem cântări. De exemplu, pentru a cântări ţestoasele de Galapagos am camuflat cântarul, astfel încât acesta să pară un petec de iarbă din ţarcul lor”, spune Rebecca Blanchard, purtător de cuvânt al grădinii zoologice.

Pinguinii au fost uşor de ademenit pentru a fi măsuraţi şi cântăriţi, deoarece s-au lăsat momiţi cu peşte. Situaţia a fost mult mai grea în cazul maimuţelor.

Ele nu stau pe loc prea mult timp. Aşa că am avut la dispoziţie o fracţiune de secundă pentru a le cântări, înainte să fugă din nou la joacă”, spune Rebecca Blanchard, purtător de cuvânt al grădinii zoologice.

Grădina zoologică din Londra este una dintre cele mai vechi din lume şi găzduieşte peste 700 de specii de animale. A fost inaugurată în 1828 ca centru de cercetare ştiinţifică, iar din 1847 este deschisă publicului.