Sari la conținut

Rochia unui designer român, purtată la Casa Albă

Aceasta este rochia care l-a adus pe designerul Lucian Matiş în atenţia presei din lumea întreagă: o rochie clasică. Atrage atenţia mai ales prin culorile îndrăzneţe folosite - roşu aprins cu imprimeuri florale în nuanţe de roz.

Lucian Matiş nici nu se aştepta ca rochia lui să fie cea aleasă, aşa că surpriza a fost cu atât mai mare.

„Nu am ştiut până astăzi. Eram într-o întâlnire când am început să primesc toate aceste fotografii de la prieteni şi fani. Apoi, am verificat pe platformele sociale şi tot apărea numele meu şi nu m-am putut abţine să nu împărtăşesc cu toţi cei care erau împreună cu mine”, spune Lucian Matiş, designer.

Rochia purtată de Sophie Trudeau este parte a colecţiei de primăvară - vară 2016 semnată Lucian Matiş.

„Îmi place să lucrez cu Sophie (Trudeau- n.r.). Îşi alege direct dintr-o colecţie sau dacă vrea ceva la comandă, este foarte stilată, ştie ce vrea. Este uşor de colaborat cu ea”, adaugă Lucian Matiş, designer.

Şi pentru că orice eveniment organizat la Casa Albă se bucură de atenţia presei din lumea întreagă, Lucian Matiş speră ca acest lucru să fie de bun augur.

„Mai multe vânzări, iar hainele mele să ajungă cunoscute în toată lumea. Ceea ce pentru creatorii de modă din Canada este destul de greu, cu atâta competiţie”, spune Lucian Matiş.

Lucian Matiş s-a născut în Blaj. S-a mutat în Canada în 1999 şi a studiat designul vestimentar la Universitatea Ryerson. Dragostea pentru modă a deprins-o în atelierul de croitorie al mamei sale, din Sibiu.