Sari la conținut

Sinaia, vizitată de turiști pe biciclete

„Sinaia pe Bicicletă” a fost un eveniment organizat de una din cele mai mari asociaţii de biciclişti din ţară. Totul a pornit de la ideea promovării mersului pe bicicletă, în tandem cu promovarea turismului cultural istoric.

Asociaţia noastră promovează cicloturismul, cu deviza de a simţi România la viteză mică, de a descoperi România la viteză mică, viteza bicicletei. În principal încercăm să aducem biciclişti, în grupuri de 50-100, cu care să parcurgem traseele cicloturistice, unele deja marcate”, spune Mihai Deneş, organizator.

100 de oameni s-au alăturat evenimentului de la Sinaia, pasionaţi ai ciclismului din toată ţara şi de toate vârstele. Traseul a cuprins mai multe locuri şi monumente istorice din zonă, precum Muzeul Oraşului, Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleş, Cazinoul, dar şi casa în care stătea I.L. Caragiale sau cea în care şi-a petrecut ultimele zile istoricul Nicolae Iorga.

Participanţii veniţi la tura culturală de la Sinaia au putut vizita doar unele din punctele aflate pe traseu, unde au primit şi câteva informaţii istorice.

Organizatorii nu sunt la prima experienţă de acest gen. Până acum au mai participat la aproape 600 de astfel de ture tematice, atât în România, cât şi în străinătate.