Teatru independent în spaţii neconvenţionale

Data publicării:
teatru independent

„Dreaming Romania” este o piesă care tratează cu umor și ironie unele comportamente tipice ale românilor - neajunsurile sistemului medical sau minusurile din învăţământ, dar şi lipsa lor de reacţie. Actorii teatrului „Fix” din Iaşi au jucat într-o mansardă.

„Suntem artişti freelanceri care cochetăm cu teatrul independent majoritatea dintre noi. Printre noi se află şi studenţi şi absolvenţi ai universităţii de artă George Enescu din Iaşi”, spune Claudia Chiraş, actriţă.

Nu joacă pe scena unui teatru de stat, dar nici nu par să aibă acest vis secret. Tinerii spun că statutul lor le dă libertatea să găsească parteneri de scenă, un text bun şi un regizor şi să facă totul de plăcere.

„În teatrul particular, e cineva care are bani şi care face cu bani de dragul teatrului. Teatrul independent... ei, nu sunt acei bani, e dorinţa şi plăcerea de a fi actor”, este de părere actorul Bogdan Cantauz.

„Independenţii sunt şi ei dependenţi ca şi teatrul de stat de un text bun, de o echipă bună, de un regizor care să aibă nişte idei în cap şi de dedicaţie. Dacă eşti bun, poate cineva într-o zi te vede. Dar ideea e să faci pentru tine”, explică Daniel Popa, directorul artistic al Festivalului Naţional de Teatru Independent.

Spectacolele din cadrul festivalului se joacă în Capitală până pe 10 noiembrie, pe scena unor teatre independente, dar şi în spaţii neconvenţionale. Peste 25 de piese de teatru vor fi prezentate de companii de teatru din Bucureşti, Iaşi, Timisoara, Sibiu sau Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri