TURIST ACASĂ. Muzeul dedicat unui personaj emblematic: Badea Cârțan

Data publicării:
muzeu-1

În 1968, secretarul primăriei şi preotul din Cârţişoara au adunat mai multe obiecte care i-au aparţinut lui Badea Cârţan şi au amenajat acest muzeu.

În casă puteţi vedea o colecţie de icoane pe sticlă, mai multe cărţi din colecţia lui Badea Cârţan, fotografii vechi, obecte din ceramică şI lăzi de zestre.

Badea Cârţan s-a născut în anul 1849 într-o familie de ciobani, dar a rămas în istorie ca un luptător pentru unirea românilor din Transilvania cu cei din Vechiul Regat, toată viaţa sa dedicând-o acestui scop. Badea Cârţan a folosit cea mai eficientă armă: cartea. Şi a cărat în desagi mii de cărţi pentru românii de la poalele munţilor Făgăraş. Mai mult decât atât, a călătorit prin toată Europa, pe jos până în capitala Italiei, pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian, dar şi alte mărturii despre originea latină a poporului român.

La Cârţişoara sunt câteva pensiuni de două şi trei margarete la care va puteti caza, însă drumul conduce spre Transfăgărăşan, unde sunt mult mai multe locuri de cazare. Dacă ajungeţi în zonă, puteţi vizita şi alte sate transilvănene care au monumente istorice de mare valoare la nivel international, dar şi muzee din Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri