TURIST ACASĂ. Satul bănăţean, „închis” într-un muzeu de la marginea Timişoarei

Data publicării:
sat

Cei care trec pragul Muzeului Satului Bănățean pot vedea tot ceea ce este caracteristic civilizației și culturii tradiționale din vestul României.

În muzeu există aproape 20 de construcții autentice din lemn, piatră și lut, achiziționate din satele Banatului, demolate și reconstruite cu respectarea tehnicilor locale.

Pe lânga casele tradiționale românești, în muzeu se gasesc locuințe specifice diferitelor comunitați entice din Banat: unguri, nemți, sârbi, dar și cehi și ucrainieni.

Imaginea satului traditional este completată de o școală din secolul al XIX-lea, de clădirea Casei Naționale, dar și de un birt de țară.

Biserica din Muzeul Satului Banațean este una dintre cele mai vechi biserici de lemn din Banat. De o imensă valoare istorică, ea găzduiește duminica de duminica slujbe pentru credincioșii ortodocși.

Muzeul Satului este deschis după următorul orar: de marți până sâmbata între orele 10 oi 18, iar duminica - de la 10 la 20. Lunea muzeul este închis. Costul unui bilet este de 4,5 lei pentru adulți. Pentru copii, intrarea este liberă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri