Turiştii de weekend plătesc mai mult. De ce e bine să apelăm la agenţiile de turism pentru rezervări

Data publicării:
litoral balamuc

Turiştii de ultim moment plătesc pentru cazarea la hotel mai mult decât cei care îşi planifică din timp sejurul. Cu toate acestea, mulţi români fac parte din prima categorie. Preţul unei camere la recepţie poate fi chiar şi cu 40% mai mare decât cel perceput la rezervările făcute din timp sau prin agenţiile de turism. Pentru mulţi însă, nu contează preţul plătit pentru distracţie, mai ales dacă altcineva achită nota.

Ionuţ a plecat la mare în weekend, însoţit de câţiva prieteni. S-au decis sâmbătă dimineaţă să meargă la Mamaia, cu toate că nu aveau rezervări făcute la hotel. Au avut norocul să găsească locuri de cazare în vârf de sezon, când turiştii se înghesuie, însă preţul nu i-a făcut să se mai simtă la fel de norocoşi. La un hotel de două stele, au plătit 300 de lei pentru o singură noapte.

Agenţiile de turism informează că tarifele de ultim moment sunt de regulă aceleaşi pe internet şi la recepţiile hotelurilor. În schimb, rezervarea unei vacanţe printr-un intermediar specializat aduce economii substanţiale. În campaniile de „early booking” (rezervări din timp – trad.aprox.), preţurile sunt cu 20%, 30% sau chiar 40% mai mici prin agenţiile de turism. În timpul sezonului, sau chiar şi în sezon, agenţiile de turism oferă camere cu preţuri reduse cu 10%, 15% sau chiar 20% faţă de tarifele afişate la recepţie.

Hotelierii recunosc avantajele cererilor făcute din timp: „Rezervarea făcută din timp este mult mai avantajoasă”, arată Ciprian Stoian, reprezentantul unui hotel de patru stele de pe litoral. Pentru vară, rezervările se pot face de la începutul anului, când reducerile pot atinge chiar şi 30%.

La nivel mondial, 70% dintre turişti pleacă în vacanţă doar după ce fac rezervări prin intermediul agenţiilor de turism.

Digi24 pe litoral: Cât costă cazarea la Vama Veche şi la Mangalia

Cazarea pe litoral: prețuri mai mari, hoteluri pline




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri