Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Babi și Cici, babuinii de Galați. Un fermier și-a amenajat o grădină zoologică proprie

Animalele, aduse de peste mări şi ţări, trăiesc într-o localitate din Moldova - Ghidigeni. Un fermier ieşit din tipare, Ionel Chiţiga, şi-a transformat curtea casei într-o fermă exotică. Vedetele sunt doi babuini - Babi şi prietena lui, Cici.

„Aceste animale sunt ca şi copiii mei. După cum le îngrijeşti, aşa îţi dau atenţie”, spune Ionel Chițiga.

Pasiunea pentru animale i-a adus maimuţele în ogradă. „Babuinii i-am luat acum trei ani din ţară, la schimb cu grădini zoologice. Am ponei şi am făcut la schimb cu animalele. Altele aduse din afară, lebedele din Austria, păsările de pe la Arad, de la târg din Ungaria”, povestește fermierul.

Tot la schimb a obţinut şi coati. A dat pe ei un ponei. Îi are în grijă nepotul Marcel. „Sunt coati, sunt mult mai docili decât babuinii, putem să ne jucăm cu ei din când în când”, explică Marcel.

Foarte îndrăgiţi sunt porcii din rasa Mangaliţa. Sunt vecini cu ratoni, lame, cerbi lopătari, porci vietnamezi.

În grădina zoologică de ocazie şi-au găsit loc şi câţiva struţi, lebede negre, raţe mandarine şi păuni. Despre porumbei... nici nu mai vorbim.

Poarta casei este deschisă pentru oricine doreşte să vadă animalele care nu cresc pe meleagurile noastre. Fără taxă de intrare ca la zoo. „Dacă e un copil care vrea, vine cu parinţii, îl las, fără bani, fără nimic, vine, vede animalele, se bucură şi pleacă”, spune Ionel Chițiga.

Fermierul şi-a mai descoperit o pasiune - pentru peşti. A construit patru bazine unde creşte păstrăvi şi sturioni. Urmăriți reportajul de la fermă în materialul video de mai jos: