Sari la conținut

VIDEO. Doi pui de leu și unul de tigru, adoptați de cățelușe maidaneze

Cei doi pui de leu crescuţi de căţeluşă sunt răsfăţaţii grădinii zoologice din Târgu Mureş. Ei s-au născut la începutul lunii noiembrie, însă mama naturală nu i-a acceptat. Pentru a-i salva, specialiştii au adus, dintr-o altă localitate din judeţ, o căţeluşă de doar câteva kilograme care să-i îngrijească şi să-i alăpteze. Animalul i-a adoptat imediat pe cei doi pui care îşi urmează mama adoptivă peste tot.

Nu e prima dată când îngrijitorii de la grădina zoologică din Târgu Mureş salvează micile feline cu ajutorul căţeilor. Câteva sute de metri mai departe, într-un alt ţarc, trăiesc alături, ca o familie adevărată, Argentina, un câine de vânătoare şi Janko, un pui de tigru siberian părăsit de mama lui naturală. Felina a împlinit acum şase luni şi cântăreşte peste 50 de kilograme.

Chiar dacă e de trei ori mai mare decât mama adoptivă, Janko ştie să o respecte. Aceasta, la rândul ei, îl supraveghează cu atenţie în fiecare clipă.

Cei doi pui de leu sunt deocamdată în carantină pentru a nu contracta boli. Dar sunt şanse ca de luna viitoare să poată fi admiraţi de vizitatori.