Sari la conținut

VIDEO. Show-ul „American Idol” se încheie după 14 ani

 

Foto: Facebook

Spectacolul din 7 aprilie a fost unul memorabil, la care au participat atât foști câștigători ai emisiunii, foști concurenți, cât și fostul jurat Simon Cowell. La ultima ediție a emisiunii, printre spectatori s-a numărat și Rupert Murdoch. Emisiunea a fost deschisă chiar de președintele Barack Obama care a lansat un apel către tinerii care se uită la emisiune să meargă la vot.

„Nu toți putem să cântăm ca Kelly Clarkson, dar vocile noastre contează. Această emisiune a atins culmi istorice nu doar pentru că s-au uitat americanii la ea, ci pentru că au participat activ la succesul ei”, a spus președintele american, îndemnându-i pe oameni să intre pe vote.gov ca să se înscrie la vot.

Emisiunea a avut o atmosferă „ de înmormântare veselă”, notează CNN, deoarece spectatorii din sala Dolby erau conștienți că participă la ultima ediție a „American Idol”. Pe scenă au urcat atât foști câștigători ai emisiunii cât și concurenți care au impresionat publicul atunci când au participat.

Kelly Clarkson, câștigătoarea sezonului 1 al emisiunii, a trimis o înregistrare cu cele mai de succes melodii ale ei. Cântăreața nu a putut participa la emisiune deoarece este aproape de data în care trebuie să nască cel de-al doilea copil al său.

De asemenea, câștigătoarea sezonului 4 al emisiunii, acum o cântăreață de muzică country de succes, Carrie Underwood, a urcat pe scenă pentru a cânta alături de Keith Urban, jurat al emisiunii.Underwood a mai revenit pe scenă pentru a cânta ultima ei melodie „Something în the water”.

Jennifer Lopez, jurată la „American Idol”, a cântat în premieră melodia „Ain't your mama”.

La finalul emisiunii a fost anunțat câștigătorul. Lupta s-a dat între Trent Harom și La'Porsha Renae, preferata juraților de-a lungul sezonului. Numele câștigătorului a suprins deopotrivă telespectatorii și jurații. Juratul Harry Connick Jr. a fost surprins de camerele de filmat în timp ce exclama „wow” atunci când a auzit cine a câștigat.    

Câștigătorii celor 15 sezoane au fost: 

Sezonul 1: Kelly Clarkson

Sezonul 2: Ruben Studdard 

Sezonul 3: Fantasia Barrino

Sezonul 4: Carrie Underwood

Sezonul 5: Taylor Hicks

Sezonul 6: Jordin Sparks

Sezonul 7: David Cook

Sezonul 8: Kris Allen

Sezonul 9:  Lee DeWyze

Sezonul 10: Scotty McCreery

Sezonul 11: Phillip Phillips

Sezonul 12: Candice Glover

Sezonul 13: Caleb Johnson

Sezonul 14: Nick Fradiani

Sezonul 15: Trent Harmon 

Poate printre cei mai faimoși concurenți ai emisiunii, care nu au câștigat, se numără Adam Lambert și Jennifer Hudson. Ambii au ajuns artiști de succes în SUA și nu numai. Adam Lambert poate fi văzut, în România, alături de trupa Queen pe 21 iunie în Piața Constituției.

Chiar și după 14 ani, emisiunea „American Idol” a continuat să atragă telespectatori, dar și cântăreți amatori dornici să se lanseze în industria muzicală. Prima parte a finalei, care a avut loc miercuri, a fost vizionată de 10 milioane de americani, un număr deloc de neglijat. Totuși, acum zece ani „American Idol” atrăgea și 40 de milioane de telespectatori.

Canalul Fox a decis să pună capăt emisiunii deoarece devenea din ce în ce mai scump de produs, în timp ce aduna din ce în ce mai puțini telespectatori. În timp ce unii reprezentanți ai emisiunii au declarat că era timpul ca show-ul să se termine, alții au spus că este doar o pauză. Creatorul emisiunii, Simon Fyller, a declarat că pregătește o relansare a emisiunii care va fi mai „interactiv” și va avea o „strălucire mai tinerească”.

„American Idol va reveni cu siguranță”, a spus Simon Fuller.

De altfel, Ryan Seacrest, prezentatorul emisiunii de-a lungul celor 15 sezoane, a încheiat emisiunea spunând „Noapte bună, America. Deocamdată”.