Ca-n filme. „Alice T”, un nou film de Radu Muntean

Data actualizării: Data publicării:
alice t ca-n filme

„Alice T”, cel mai nou film al lui Radu Muntean a intrat în cinematografe săptămâna trecută. O dramă cu adolescenți, și un horror pentru părinți. Asta pentru că eroina este o fată de liceu care rămâne însărcinată. Andra Guți joacă rolul principal și este revelația acestui film. Este debutul ei în cinema și a primit anul acesta premiul pentru interpretare la Festivalul de la Locarno.

Radu Muntean, regizor: Am doi copii adolescenți, pe care îi înțeleg din ce în ce mai greu. E un demers de a încerca sa ma apropii cumva de vârsta asta, sa înțeleg mai bine prin ce trec. Tipul asta de tranformare de fragilitate.

Andra Guți, actriță: Adolescența este o perioadă complicată. Și eu am avut, evident, o răscoală împotriva părinților, cât de mică. Nu le-am forțat niciodată limitele ca Alice.

Radu Muntean, regizor: Oamenii de la casting s-au dus prin licee și au făcut acest anunț public. Am avut până la urmă cred că 800 de fete care au fost la probă.

Andra Guți, actriță: La început nu mi-a plăcut deloc de Radu. Era foarte sigur pe el și-mi dădea o senzație de o aroganță absolută.

Radu Muntean, regizor: A venit complet relaxată la casting. Nu știa ce filme am făcut, cine sunt. Cred că asta i-a dat un anumit tip de dezinvoltură la probe care m-a făcut s-o aleg să intre în finală.

Mihaela Sîrbu, actriță: Am mai lucrat cu oameni care nu au experiență neapărat. Au o prospețime, o spontaneitate.

Andra Guți, actriță: Mi-au spus la festivitate: să știi că n-ai avut nicio concurență. De-atunci am zis că ți-l dăm, din primele zile de festival. Și-a fost... unic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri