Fight Club, filmul-cult al anilor '90, are un final diferit în China

Data actualizării: Data publicării:
brad pitt scena de bataie din fight club
Fight Club, unul dintre filmele-cult ale anilor '90. Foto: Profimedia

Finalul filmului-cult Fight Club a fost modificat în China, stârnind furia fanilor, scrie The Guardian. Cei care s-au uitat în weekend la filmul devenit disponibil pe platforma Tencent Video au văzut o variantă transformată a mesajului anarhist, anti-capitalist, care a făcut pelicula cu Brad Pitt și Edward Norton un succes global.

În scena finală a filmului original, Naratorul - personajul lui Edward Norton - își omoară alter ego-ul imaginar Tyler Durden - jucat de Brad Pitt - și apoi urmărește explozia mai multor clădiri, sugerând că planul personajului de a distruge civilizația modernă este în plină desfășurare.

Versiunea prezentată pe platforma video din China are un final diferit.

Scena cu clădirile care explodează este înlocuită cu un ecran negru, pe care apare scris mesajul: „Cu ajutorul indiciilor oferite de Tyler, poliția a descoperit rapid întregul plan și a arestat toți infractorii, prevenind cu succes explozia bombelor”.

Apoi, mesajul precizează că Tyler Durden, o născocire a imaginației Naratorului, a fost trimis la un „spital de nebuni” pentru tratament psihologic și a fost externat după o perioadă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Noua versiune, în care statul iese victorios la final, a stârnit furia spectatorilor chinezi, mulți dintre ei care au văzut forme piratate ale filmului original.

„E scandalos”, a comentat un spectator pe platforma Tencent Video.

„Fight Club de pe Tencent Video ne arată nu numai că au șters scene, dar au și adăugat la scenariu”, a scris un alt spectator pe rețeaua socială Weibo.

Nu este clar dacă cenzorii guvernului chinez au ordonat modificarea filmului sau dacă producătorii peliculei au făcut schimbăril. Tencent nu a comentat pe subiect.

Studiourile de la Hollywood prezintă adesea versiuni diferite pentru a putea trece de cenzura Beijingului și să aibă astfel acces la milioanele de consumatori chinezi.

În 2019, mai multe scene din filmul Bohemian Rhapsody, care făceau trimitere la sexualitatea lui Freddie Mercury, aau fost scoase din versiunea peliculei care a fost difuzată în China.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri