Sari la conținut
News Alert

Thrillerul care a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de peste 1,2 milioane de lei

Thrillerul „Inferno”, regizat de Ron Howard, cu Tom Hanks, Felicity Jones şi Ana Ularu în distribuţie, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de 1.203.895 de lei, după ce a fost vizionat de 60.095 de spectatori, potrivit News.ro.

Thrillerul bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Dan Brown, cel de-al treilea film din seria ecranizărilor „Codul lui Da Vinci”, îl prezintă pe faimosul expert în simbolistică Robert Langdon (Tom Hanks) pe urmele unor indicii care îl conduc la Dante. Doar că acesta se trezeşte amnezic într-un spital italian, unde se aliază cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctoriţă care, speră el, îl va ajuta să îşi redobândească memoria. Împreună pleacă într-o cursă nebunească prin Europa pentru a dejuca un complot mondial.

Comedia românească „Două lozuri”, de Paul Negoescu, care a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich 2016, a urcat, în a doua săptămână de la lansarea în cinmeatografe, pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 378.553 de lei, fiind vizionat de 18.807 spectatori.

Din distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. Pelicula, inspirată de nuvela lui Ion Luca Caragiale „Două loturi“, spune povestea comică a trei bărbaţi dintr-un mic oraş de provincie care câştigă marele premiu la Loto. Nu după mult timp, biletul câştigător nu mai e de găsit, aşa că cei trei sunt nevoiţi să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze.

O altă comedie, „Hoţi de geniu/ Masterminds”, regizată de Jared Hess, a urcat pe locul al treilea în clasament, după ce, în a doua săptămână de la lansare, a generat încasări de 306.241 de lei. Distribuitorul Forum Film a decis să raporteze doar încasările, nu şi numărul de spectatori. Un paznic de noapte la o companie de automobile blindate din sudul Statelor Unite organizează unul dintre cele mai mari jafuri bancare din istoria Americii, potrivit cinemagia.ro. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Zach Galifianakis, Owen Wilson, Leslie Jones, Kristen Wiig, Kate McKinnon şi Jason Sudeikis.

Pe poziţia a patra în top se află filmul „Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi/ Miss Peregrine's Home for Peculiars”, de Tim Burton, cu Eva Green în rolul principal. Pelicula a coborât, după a treia săptămână de la lansarea în cinematografele româneşti, pe locul al patrulea în clasament, cu încasări de 300.386 de lei şi 13.823 de spectatori.

Thrillerul psihologic „Fata din tren/ The Girl on the Train”, inspirat din romanul omonim al scriitoarei britanice Paula Hawkins şi regizat de Tate Taylor, a coborât pe locul al cincilea în box office-ul românesc, cu încasări de 286.126 de lei, după ce a fost vizionat de 14.625 de spectatori.

Actriţa Emily Blunt joacă rolul unei tinere femei divorţate, deprimată şi consumatoare de alcool, care se găseşte dintr-o dată în situaţia de a ancheta dispariţia unei femei din cartierul în care locuieşte.

Pe poziţia a şasea în clasament se găseşte animaţia ”Berzele/ Storks”, de Nicholas Stoller de Doug Sweetland, cu încasări de 264.655 de lei şi 13.919 de spectatori. Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuţi, s-au reprofilat. Ele nu mai expediază bebeluşi, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema şi să livreze copilul.

Animaţia ”Kubo şi lăuta magică/ Kubo and the Two Strings”, regizată de Travis Knight, a debutat pe locul al şaptelea în top, cu încasări de 202.140 de lei, după ce a fost vizionată de 11.101 spectatori.

„#Selfie 69”, de Cristina Iacob, a coborât, după a cincea săptămână de la lansarea pe marile ecrane, pe locul al optulea în clasament, cu încasări de 158.944 de lei, după ce a fost vizionat de 7.853 de spectatori.

„Deepwater Horizon: Eroi în largul mării”, regizat de J.C. Chandor şi Peter Berg, a coborât de pe locul al şaselea în box office-ul românesc pe cel de-al nouălea, cu încasări de 143.006 de lei şi 7.235 de spectatori. Acest lungmetraj, ce transpune pe marele ecran o explozie de proporţii, petrecută pe platforma marină Deepwater Horizon, care a făcut 11 morţi, 17 răniţi şi a generat o catastrofă ecologică uriaşă, îi are în rolurile principale pe actorii Mark Wahlberg, Kate Hudson, Gina Rodriguez, Kurt Russell şi John Malkovich.

Animaţia „Singuri acasă/ The Secret Life of Pets” a revenit în top zece, cu încasări de 66.721 de lei şi 3.476 de spectatori. Filmul este o comedie despre ce fac animalele de companie după ce stăpânii pleacă de acasă. Superstarurile Eric Stonestreet şi Kevin Hart debutează ca voci de animaţie de lungmetraj, cărora li se alătură Ellie Kemper, Lake Bell, Jenny Slate, Bobby Moynihan, Hannibal Buress şi Albert Brooks.