În ce stare este Alain Delon. Avocatul lui face precizări, după ce fiii actorului au formulat cerere de tutelă

Data publicării:
alain delon
Alain Delon nu şi-a pierdut luciditatea, contrar celor afirmate de fiii săi, şi este doar afectat din punct de vedere fizic, afirmă avocatul său. Foto: GettyImages

Alain Delon nu şi-a pierdut luciditatea, contrar celor afirmate de fiii săi, şi este doar afectat din punct de vedere fizic, afirmă avocatul său Christophe Ayela într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien.

Avocatul a reacţionat la cererea de tutelă formulată de fiul actorului, Anthony, susţinută de un alt fiu, Alain-Fabien. "Nu sunt de acord cu fiii săi, care vor să îl pună sub tutelă. Mi se pare inutil şi abuziv", a declarat avocatul actorului în vârstă de 88 de ani. "Susţin că el este încă foarte coerent. Alain Delon este cu siguranţă afectat, dar este încă printre noi".

El a respins argumentul potrivit căruia un medic ar fi constatat o " dispariţie a discernământului" la vedetă: "Acest medic nu este un expert. Probabil că a nimerit lângă el într-o zi în care nu era în cea mai bună formă şi, fără îndoială, l-a respins".

Un alt medic împuternicit de parchetul din Montargis urmează să evalueze în scurt timp starea de sănătate a lui Alain Delon, care locuieşte la Douchy (Loiret). O măsură de protecţie judiciară ar putea fi apoi decisă, notează AFP, citată de news.ro.

Ayela a declarat că speră ca medicul să recomande reluarea unui tratament medical pe care clientul său nu îl mai primeşte şi pentru care fiica lui Alain Delon, Anouchka, a insistat. "Mi se pare de neconceput şi şocant ca fiii săi să fi întrerupt tratamentul fără aviz medical", a subliniat el. Într-un interviu publicat duminică de cotidianul elveţian Le Matin, Anthony Delon a declarat că tatăl său nu a fost lăsat fără îngrijire. "El se află sub îngrijirea unui medic extrem de competent aici, la Douchy" şi "avem, de asemenea, specialişti recunoscuţi în Franţa", a spus el.

"Unul dintre tratamentele pe care le primea, unul experimental, a fost oprit vara trecută, de comun acord cu tatăl meu, fratele meu şi sora mea. Pentru că el nu mai putea tolera acel tratament, iar acest necruţător ameninţa de fapt să-l ucidă", potrivit lui Anthony Delon.

Delon a întâmpinat cu satisfacţie viitorul raport medical, despre care a spus că "va contribui la protejarea tatălui [său], va confirma ceea ce au relevat cele cinci teste efectuate din 2019 şi va confirma ceea ce a anunţat procurorul general, şi anume că discernământul său a fost abolit".

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului duc un război fratricid, fiecare jurând că va apăra cât mai bine interesele tatălui. Anouchka Delon cere ca acesta să fie tratat în Elveţia, unde ea locuieşte, în timp ce Anthony şi Alain-Fabien spun că respectă dorinţa tatălui lor de a muri la proprietatea sa din Douchy.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri