Sari la conținut

Kelly Osbourne a dezvăluit că a fost diagnosticată cu boala Lyme

Kelly Osbourne, una dintre fiicele rockerului Ozzy Osbourne, a dezvăluit că suferă de boala Lyme, după ce a trăit timp de peste un deceniu cu această afecţiune deosebit de gravă, fără ca maladia să fie diagnosticată, informează site-ul revistei New Musical Express citat de News.ro.

13590239_1134390926582157_4296221351056193286_n

Foto: Facebook

Kelly Osbourne, în vârstă de 32 de ani, a descoperit sursa simptomelor sale în urma unor căutări pe Google. Printre simptomele bolii se numără dureri de stomac, inflamaţii la nivelul gâtului şi stări de leşin. Kelly Osbourne a leşinat în platoul de filmare al emisiunii ”Fashion Police”, difuzată de televiziunea E!, în 2013. 

Diagnosticul i-a fost confirmat apoi de un practicant de medicină alternativă ce i-a fost recomandat de mama ei, Sharon Osbourne. 

În câteva fragmente din noul ei volum de memorii, ”Fucking Secret: Letters From a Badass Bitch”, publicate de US Weekly, starleta britanică a spus: ”Am introdus simptomele pe care le aveam în câteva chestionare online, iar rezultatul mi-a indicat boala Lyme. Pentru prima dată, cineva mă asculta cu adevărat, iar apoi am mers la spital să fac un test. Rezultatele au ieşit pozitive: am boala Lyme, în stadiul neurologic III”. 

Vedeta a contractat boala în 2004 în timp ce vizita un sanctuar dedicat renilor, aflat pe domeniul pe care familia Osbourne îl deţine în Marea Britanie, cu ocazia celei de-a 56-a aniversări a rockerului Ozzy Osbourne. Kelly Osbourne a fost muşcată de o căpuşă, pe care Ozzy a ars-o apoi cu un chibrit. La început, medicii i-au prescris o serie de medicamente după apariţia primelor simptome.

”Reţetele mele continuau să se acumuleze. Nu puteam să dorm, aşa că medicii mi-au dat Ambien. După ce medicamentul Ambien mi-a indus stări de greaţă, mi-au schimbat tratamentul şi m-au trecut pe Trazodone, însă acesta mi-a dat reflux gastric, aşadar a trebuit să iau medicamente împotriva acidităţii gastrice în fiecare zi. Am luat extract de coacăze şi antibiotice, pentru că unul dintre medicamente mă făcea să devin vulnerabilă în faţa riscului de infecţie urinară. Am primit şi analgezice - pentru o fostă dependentă de analgezice - pentru a mă ajuta cu migrenele şi durerile în alte zone ale corpului. Nu glumesc - am luat medicamente împotriva anxietăţii, ce era generată de faptul că luam atât de multe medicamente”, a dezvăluit starleta britanică.

În noul ei volum de memorii, Kelly Osbourne se declară ”uşurată” că a descoperit sursa simptomelor sale, dar, în acelaşi timp, ”speriată de moarte”. A evitat să vorbească însă în public despre boala Lyme: ”Se pare că e la modă acum să ai boala Lyme, aşadar mă plictisisem să văd vedete triste pozând în victime pe copertele revistelor”, a spus ea. Kelly are şi un îndemn pentru fanii ei: ”Staţi dracului departe de reni!”.

Volumul de memorii ”Fucking Secret: Letters From a Badass Bitch”, scris de Kelly Osbourne, va fi publicat pe 25 aprilie. 

Boala Lyme este o boală infecţioasă cu afectare sistemică, produsă de o bacterie - Borrelia burgdorferi -, transmisă omului prin înţepătura unei căpuşe. Cel mai uzual semn al infecţiei este o extindere a petei roşiatice, cunoscută sub numele de ”eritem cronic migrator”, care începe din locul înţepăturii căpuşei, după o săptămână după producerea acesteia. Alte simptome timpurii includ febră, migrene şi senzaţia de oboseală. Dacă nu sunt tratate, simptomele pot să includă şi pierderea capacităţii de mişcare a muşchilor faciali, dureri la nivelul articulaţiilor, migrene severe şi palpitaţii cardiace.

Boala Lyme, căreia i se spune uneori în mod incorect şi ”borelioză”, este caracterizată printr-o mare diversitate (genetică, epidemiologică, clinică şi de diagnostic), deoarece este o maladie multiviscerală (poate să afecteze diverse organe) şi multisistemică (poate să afecteze diverse sisteme).

Kelly Osbourne a devenit celebră după ce familia Osbourne a apărut într-un  serial de tip reality-show de mare succes, ce a fost difuzat de postul de televiziune MTV între anii 2002 şi 2005.

Apoi, Kelly a cochetat pentru o vreme cu muzica, lansând mai multe single-uri, inclusiv un duet cu tatăl ei, însă a optat în cele din urmă pentru televiziune, devenind una dintre prezentatoarele emisiunii ”Fashion Police”. 

Kelly Osbourne are peste 4 milioane de admiratori pe Twitter.