Sari la conținut

Prince a folosit medicamente prescrise pe numele unui prieten

Numeroase cutii de medicamente analgezice și opiacee, prescrise pe numele unor prieteni ai lui Prince, au fost găsite în momentul decesului de supradoză al starului pop, potrivit unor documente judiciare publicate luni, relatează AFP.

prince - getty

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Aceste documente se referă la primele șase luni ale anchetei privind moartea artistului de o supradoză accidentală de fentanyl — un analgezic foarte puternic — care a avut loc în urmă cu un an la reședința sa din Minnesota, potrivit Agerpres.

Documentele oferă indicii cu privire la utilizarea acestor analgezice de Prince cu câteva luni înainte de moartea sa și la direcția luată de anchetă. Până în prezent nicio persoană nu a fost acuzată.

Însă documentele nu oferă probe privind sursa medicamentului fentanyl care a ucis starul în vârstă de 57 de ani și nici cu privire la furnizorul său. Anchetatorii au găsit diferite cutii de medicamente în camera lui Prince, dintre care unele prescrise pe numele lui Kirk Johnson, agent imobiliar și prieten vechi al lui Prince.

Unele cutii de Aleve și Bayer — medicamente vândute fără rețetă în SUA — conțineau de fapt pilule marcate „Watson 853”, un opiaceu pe bază de hidrocodon sau acetaminofen. Alte pilule se aflau în ambalaje fără nume sau într-o geantă pe care scria „Peter Bravestrong”, un alter ego al cântărețului.

Michael Todd Schulenberg, medicul care l-a tratat pe Prince de două ori înainte de moartea sa a recunoscut că i-a prescris artistului o rețetă pentru analgezicul Percocet pe numele de Kirk Johnson pentru a-i proteja viața privată.

Artistul se pare că nu avea niciun medicament prescris pe numele său real, Prince Rogers Nelson.