Un nou tratament pentru vindecarea colitei ulcerative. Comisia Europeană a aprobat medicamentul

Data publicării:
The photo of large intestine is on the man's body against gray background, People With Stomach ache problem concept, Male anatomy
Foto: Guliver/ GettyImages

Comisia Europeană a aprobat luni un medicament produse de compania Pfizer pentru tratarea unei boli inflamatorii a intestinului, numită colită ulcerativă.

Aprobarea medicamentului Velsipity vine în urma susţinerii din partea grupului de experţi al Agenţiei Europene pentru Medicamente, în decembrie.

Medicamentul a fost aprobat pentru utilizare la pacienţii cu vârsta de cel puţin 16 ani şi care nu au prezentat un răspuns adecvat sau care nu au tolerat tratamentul anterior, a precizat Pfizer, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Aprobarea, aplicabilă în toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, se bazează pe studii din două studii avansate care au arătat că medicamentul a fost eficient şi sigur la pacienţii eligibili.

Pfizer a spus că Velsipity va fi disponibil în fiecare dintre ţările membre după finalizarea procedurilor naţionale, inclusiv a cererilor de rambursare a medicamentului.

Aproximativ 2,6 milioane de oameni din Europa trăiesc cu colită ulceroasă, spune Pfizer.

Velsipity, care a fost aprobat în Statele Unite în octombrie, aparţine unei clase de medicamente utilizate pentru a regla răspunsul imun al organismului şi este aşteptat să concureze cu medicamentul Zeposia al Bristol Myers Squibb.

Pfizer a solicitat, de asemenea, aprobări ale autorităţilor de reglementare pentru medicamentul Velsipity în Australia, India şi Marea Britanie, printre altele.

Leerink Partners a estimat în octombrie vânzările medicamentului în 2030 la 2,2 miliarde de dolari.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri