Reacția bateristului trupei Rammstein, după acuzațiile la adresa lui Till Lindemann: „S-au întâmplat lucruri care nu au fost corecte”

Data publicării:
Rammstein
Reacția bateristului trupei Rammstein, după acuzațiile la adresa lui Till Lindemann: „S-au întâmplat lucruri care nu au fost corecte”. Foto: Profimedia

Bateristul trupei de industrial metal Rammstein a recunoscut vineri că în jurul solistului grupului german, acuzat de mai multe femei de agresiuni sexuale, s-au "întâmplat lucruri pe care (el) personal nu le-a găsit corecte", relatează AFP.

"Nu cred că s-a întâmplat ceva interzis sau, în orice caz, nu am observat", a declarat bateristul Christoph Schneider într-un mesaj, intitulat "Gândurile şi sentimentele mele personale asupra situaţiei actuale", publicat vineri pe Instagram.

"Cu toate acestea, s-au întâmplat lucruri (...) pe care eu personal nu le găsesc corecte", a adăugat el. "Acuzaţiile din ultimele săptămâni ne-au şocat profund, pe noi ca grup şi pe mine ca om", a scris Christoph Schneider, citat de Agerpres.

Till Lindemann, în vârstă de 60 de ani, este acuzat de mai multe femei de abuzuri sexuale în timpul petrecerilor organizate în culise după concertele grupului, acuzaţii negate de cântăreţ prin intermediul avocaţilor săi.

Parchetul din Berlin a deschis o anchetă miercuri.

"În ultimii ani, Till s-a îndepărtat de noi şi şi-a creat propria bulă. Cu oamenii săi, cu propriile proiecte, cu propriile sale petreceri. M-a întristat, e adevărat", a regretat bateristul.

Este prima dată când unul dintre cei şase membri ai trupei de rock metal vorbeşte public de la izbucnirea scandalului, la sfârşitul lunii mai. O tânără irlandeză, în vârstă de 24 de ani, a afirmat atunci pe reţelele de socializare că a fost drogată şi agresată sexual de Lindemann la o petrecere în culise după un concert la Vilnius.

De atunci, mai multe femei l-au acuzat pe solistul trupei Rammstein de comiterea unor agresiuni sexuale.

El este bănuit că alegea tinere aflate în primele rânduri la concertele sale şi le invita apoi în culise pentru a participa la petrecerile organizate după concerte.

O anchetă desfăşurată de săptămânalul Die Welt descrie un veritabil sistem creat în slujba cântăreţului, în virtutea căruia femeile din primele rânduri erau filmate sau fotografiate pentru ca Lindemann să aibă apoi de unde să aleagă.

În urma valului de acuzaţii, Universal Music a anunţat joi că a suspendat activităţile de marketing şi de promovare ale trupei germane.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri