Sari la conținut

Scandalul sexual „Weinstein”. Reprezentanta Rusiei la Miss Universe, elogiu pentru Putin

Concurenta care va reprezenta Rusia la Miss Universe susține că scandaluri sexuale precum cel legat de producătorul Harvey Weinstein în SUA nu au cum să se petreacă în lumea cinematografică rusească, „iar pentru asta trebuie să îi mulțumim lui Vladimir Putin”.

Ksenia Aleksandrova a comentat în presa rusă cazul Weinstein, aducând un elogiu liderului de la Kremlin, transmite The Moscow Times.

„Cred că astfel de situații nu pot avea loc în Rusia, iar pentru asta trebuie să îi mulțumim lui Vladmir Putin și politicii sale. Foarte rar s-a auzit în țara noastră despre astfel de cazuri și sunt foarte mulțumită”, a declarat Ksenia Aleksandrova postului de știri Dozhd.

Realitatea politică a Rusiei contrazice însă percepția Kseniei Aleksandrova. În ianuarie, parlamentarii ruși au votat în unanimitate pentru dezincriminarea violenței domestice.

Franţa îi va retrage Legiunea de Onoare producătorul american Harvey Weinstein. În primul său interviu televizat de la preluarea funcţiei, Emmanuel Macron a anunţat că a început demersurile pentru retragerea distincției.

Harvey Weinstein a primit Legiunea de Onoare în 2012, de la Nicolas Sarkozy.

Citiți și: Fratele lui Harvey Weistein, despre producător: „Eram dezgustat şi sătul de acţiunile lui”

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, este o persoană importantă în industria cinematografică, producţiile sale însumând peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

 

Pe aceeași temă