Sridevi Kapoor, actriţă emblematică la Bollywood, a murit la 54 de ani

Data publicării:
"English Vinglish" Premiere - Arrivals - 2012 Toronto International Film Festival
Foto: Gulliver/GettyImages

Sridevi Kapoor, considerată prima actriţă super-star din industria de film indiană dominată de bărbaţi, a murit la vârsta de 54 de ani, informează News.ro.

"English Vinglish" Premiere - Arrivals - 2012 Toronto International Film Festival
Foto: Gulliver/GettyImages

Actriţa folosea un singur nume, Sridevi, precum multe femei din generaţia sa, şi era celebră pentru sincronizarea şi aptitudinile de dansatoare, un mare avantaj în melodramele cu cântec şi dans ce reprezintă o marcă a cinema-ului de masă indian.

Sridevi a murit sâmbătă, în Dubai, în urma unui stop cardiac, a confirmat cumnatul ei Sanjay Kapoor pentru site-ul ziarului Indian Express. Ea se afla la Dubai pentru o nuntă în familie. Mai mulţi politicieni indieni şi artişti şi-au exprimat condoleanţele.

Sridevi şi-a început cariera încă din copilărie, în sudul Indiei, şi a debutat într-un film la Bollywood la finalul anilor '70.

Printre cele mai cunoscute filme ale ei se numără "Mr. India", în care interpretează o jurnalistă, şi "Chandni", în care joacă o femeie care trebuie să aleagă între doi bărbaţi care o iubesc. A mai jucat în "Lamhe" şi "Moments", în 1991.

Nu mai juca de câţiva ani, după căsătoria sa cu producătorul de film Boney Kapoor, dar a apărut în 2012 în "English Vinglish", despre o femeie între două vârste care învaţă limba engleză. Cariera ei numără peste 150 de filme. Era considerată una dintre puţinele actriţe indiene capabile de mare succes la box-office fără ajutor din partea unui erou actor. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri