Avertizare meteo: Cod galben de vânt puternic și ploi în zonele montane

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare vant
Cod galben de vânt puternic și ploi în zonele montane. Foto: Profimedia

Meteorologii au emis noi avertizări Cod galben de vânt puternic și ploi, care vor afecta zonele montane din Apuseni, Carpații Orientali, Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Una dintre avertizări este în vigoare joi între orele 10.00 și 22.00 și vizează zonele montane din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Bacău, Alba, Cluj, Bihor și Sălaj.

În aceste zone vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m rafalele vor depăși 100-110 km/h.

meteo
Cod galben de vânt puternic. Foto: meteoromania.ro

A doua avertizare intră în vigoare joi la ora 12.00 și este valabilă tot până la ora 22.00. Sunt vizate zone montane din județele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin și Gorj.

În aceste zone vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi descărcări electrice.

 

Cod galben de vânt puternic. Foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

Temperatura maximă va ajunge joi la 19 grade în Capitală, iar în cursul serii sunt posibile ploi de scurtă durată, potrivit prognozei emise de ANM.

Joi, vremea în București va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări mai ales în orele amiezii, când se vor atinge viteze de 35-40 km/h.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri