Ceață și vizibilitate pe șosele sub 200 de metri în 12 județe. Polițiștii le recomandă șoferilor atenție mai ales la depășiri

Data publicării:
ceata pe sosea
Atenționare de ceață în mai multe județe. Foto: Alexandra Pandrea/Inquam Photos

Este ceață sâmbătă dimineață în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Sibiu, informează Centrul Infotrafic. Vizibilitatea pe şosele este sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri.

Nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pe A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti şi DN 1 Ploieşti-Braşov se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună, valorile de trafic fiind reduse.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să conducă prudent, cu viteză redusă, să se asigure la fiecare manevră în trafic și să regleze corespunzător oglinzile retrovizoare.

Ei recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

"Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic", adaugă aceştia.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri