Cod roșu de furtună în mai multe localități din județul Dolj, cu rafale de vânt de peste 90 km/h

Data actualizării: Data publicării:
Trăsnet în timpul unei furtuni
Avertizare meteo de furtună. Foto: GettyImages

Meteorologii au emis duminică o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, furtună şi grindină pentru mai multe localități din județul Dolj.

Avertizarea este valabilă pentru județul Dolj, respectiv localitățile Craiova, Podari, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Breasta, Coțofenii din Dos, Almăj, Mischii, Predești, Ghercești.

Potrivit meteorologilor, va avea loc o vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

Avertizarea nowcasting este valabilă de duminică ora 15:45 până la ora 16:45.

Localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, sub Cod Portocaliu de furtună

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, noi avertizări Cod portocaliu de furtună, valabile în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş în ora următoare.

Astfel, până la ora 17:00, în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, la peste 1.800 de metri, dar şi în localităţile Rodna şi Şanţ se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-90 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torenţiale care vor acumula peste 25 - 30 litri/mp.

De asemenea, până la 16:30, în zona de munte a judeţului Maramureş, precum şi în localităţile: Sângeorz-Băi, Maieru, Telciu, Rebrişoara, Parva şi Romuli din judeţul Bistriţa-Năsăud se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-90 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torenţiale care vor acumula peste 25 litri/mp.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri