Minivacanța de 1 Mai și Paște aduce temperaturi de vară. Cum se anunță vremea în noaptea de Înviere

Data publicării:
copac cu flori
Săptămâna Mare va aduce temperaturi de până la 27 de grade. FOTO: Shutterstock

Aprilie a fost o lună a extremelor. Am fost la un pas de caniculă, apoi meteorologii au emis mai multe atenționări de frig, ploi, vijelii și ninsori. Nu au lipsit nici episoadele cu praf saharian. Ultimele zile din aprilie vor fi, însă, liniștite. Invitată la Digi24, directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că Săptămâna Mare va aduce temperaturi de până la 27 de grade.

Elena Mateescu, director ANM: Va fi o vreme în încălzire, caracteristică pentru final de aprilie. Mâine (sâmbătă) contăm pe valori de până la 23 de grade Celsius, cu cele mai ridicate limite, în special în partea de vest, sud-vest și sud a țării. Duminică, de Florii, ne vom apropia de pragul unei zile de vară, 24-25 de grade, cu 22-23 în Capitală.

Săptămâna viitoare, care va cuprinde întreaga perioadă a minivacanței, vom avea o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în toată țara. Vom avea valori de până la 27 de grade marți, iar de 1 și 2 mai tot un ecart în jurul valorii pragului unei zile de vară, 25 de grade.

Duminică, de Paște, vom avea tot aceleași temperaturi, iar în noaptea de Înviere temperaturile vor fi pozitive în toată țara, de la 5 până la 13 grade.

Săptămâna viitoare vom mai avea parte de averse slabe, cu precădere la începutul săptămânii în zona de munte ș în partea de vest ulterior posibili și în partea de sud, sud-vest, dar nu în cantități mari.

A fost bine că a plouat, pentru că prima jumătate a lunii aprilie a fost cea mai secetoasă din istoria măsurătorilor meteorologice. După aceste episoade cu precipitații, în stratul de sol 0-100 cm, încă vorbim despre secetă, pentru că valorile de precipitații nu au putu compensa nevoia de apă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri