Ninsori, lapoviță și ploi în următoarele două zile. Vreme deosebit de rece în București, cu temperaturi care scad spre 1 grad

Data publicării:
zapada iarna
Ninsori, lapoviță și ploi în următoarele două zile. FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.

Informarea meteorologică a intrat în vigoare azi la ora 10.00 și va fi în vigoare până joi dimineață.

În această perioadă, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei. În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40...50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

Prognoză meteo specială pentru București

În următoarele 24 de ore, în București, vremea se va răci semnificativ, astfel că temperaturile vor fi ziua sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1...2 grade.

De miercuri până joi dimineață, temperaturile încep să crească și vor ajunge în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11...12 grade, iar cea minimă de 1...2 grade.

Joi, temperaturile vor fi apropiate de cele normale perioadei, va fi înnorat și va ploua slab

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri