Prognoza meteo pentru perioada 26 februarie - 10 martie pe regiuni. ANM a anunțat temperaturi ridicate și ploi

Data publicării:
copil cu cizmulite roșii si umbrela
Prognoza meteo pentru perioada 26 februarie - 10 martie pe regiuni FOTO: Shutterstock

Ultimele zile din februarie vor aduce valori termice maxime de 19 - 20 de grade în unele regiuni, iar temperaturile vor rămâne ridicate şi în următoarea lună, în timp ce precipitaţiile vor fi mai consistente după data de 6 martie, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 26 februarie - 10 martie.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Banat

În Banat, iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menţine la o medie de 18 grade şi minime ce vor oscila între 6 şi 9 grade. În primele două zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade în 3 şi 4 martie, apoi sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5 - 7 grade, însă, spre finalul primei decade, la fel ca în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 2 - 3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci, regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploile urmând a fi slabe şi pe arii restrânse.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Crișana

În Crişana, ultimele zile din februarie vor aduce o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menţine la o medie zilnică de 19 - 20 de grade şi minime ce vor oscila între 5 şi 7 grade. În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 - 17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade. Temperaturile minime, la început de martie, vor fi în medie de 5 - 6 grade, însă, spre finalul primei decade, la fel ca în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de un 1 - 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie, însă până la acea dată regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploile urmând a fi slabe şi pe arii restrânse.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Transilvania

În Transilvania, valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 şi 18 grade. Ulterior, tendinţa va fi de scădere treptată, astfel că, la finalul primei decade, se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11 - 12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade în prima noapte, va scădea la zero grade în 28 februarie, iar la început de martie va creşte la 2 - 3 grade. După 5 martie, sunt estimate temperaturi minime în medie de zero grade. Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii, dar ulterior sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Maramureș

În Maramureş, vremea va fi extrem de caldă, iar maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior, tendinţa va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade, în perioada 2 - 4 martie, până la 12 grade, la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4 - 5 grade în primele două nopţi, va scădea la 2 - 3 grade, în 28 şi 29 februarie, iar la început de martie va creşte la 5 - 6 grade. Până la finalul primei decade, ca şi în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor şi pe timpul nopţilor, până spre o medie regională de zero grade. După data de 1 martie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi în creştere.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Moldova

În Moldova, pe parcursul întregului interval, valorile termice se vor menţine peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie - 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13 - 14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9 - 10 grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, media acestora urmând a fi cuprinsă între zero şi 3 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Dobrogea

În Dobrogea, pentru prima săptămână de prognoză, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 12 - 13 grade, iar pentru a doua se va situa în jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme în continuare caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 2 - 3 grade, în 29 februarie. Pe 1 şi 2 martie, vor fi 4 - 5 grade, după care temperaturile vor reveni la 2 - 3 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Muntenia

În Muntenia, pe 26 februarie, media regională a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar în zilele următoare (până în data de 4 martie) se va situa în jurul a 15 grade. Între 5 şi 10 martie, sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie a acestora de 11 - 12 grade. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 3 grade, în 29 februarie, pe 1 şi 2 martie va creşte la 4 - 5 grade, apoi se vor opri la 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 6 martie, iar în restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restrânse.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru Oltenia

În Oltenia, valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade. Ulterior, tendinţa va fi de scădere treptată, astfel că la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11- 12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normal. Media temperaturilor minime va fi de 5 - 6 grade, în prima noapte, va scădea la 3 grade în 28 februarie, iar la început de martie (1 şi 2 martie) va reveni la 5 - 6 grade. După 3 martie sunt estimate temperaturi minime în medie cuprinse între 2 şi 4 grade. În această regiune, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 1 şi 2 martie, respectiv între 6 şi 9 martie.

Prognoza meteo 26 februarie - 10 martie pentru zona de munte

La munte, până la finalul lunii februarie, media zilnică a temperaturilor maxime se va menţine la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne uşor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a două grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, acestea urmând a avea o medie de 0 - 2 grade, în prima săptămână, şi cu o tendinţă de scădere treptată până spre -4 grade, în a doua săptămână. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci, precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri