Urmează un nou val de frig și ploi. Șase județe sunt sub cod galben de vânt puternic și precipitații

Data actualizării: Data publicării:
ploi, umbrela, oameni, meteo, prognoza meteo
Oameni cu umbrela, vant puternic. Foto: Guliver/GettyImages

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare cod galben de vânt puternic şi ploi în şase judeţe, până la ora 17.00, scrie News.ro. 

Temperaturile cresc cu încă 10 grade și va ploua inclusiv la munte
Foto: Guliver/Getty Images

Citește și: Prognoza meteo pentru octombrie. Temperaturile scad cu 5-7 grade Celsius, însă vremea va fi însorită

Avertizarea nowcasting este valabilă pentru judeţele Vaslui, Galaţi, Iaşi şi zonele joase din judeţele Bacău, Vrancea şi Neamţ.

Potrivit ANM, vor fi ploi, iar vântul va sufla puternic, atingând la rafală viteze de 55-65 de kilometri la oră şi trecător chiar 70 de kilometri la oră.

În rest, în acest weekend vremea va fi schimbătoare. Sâmbătă sunt așteptate precipitații însemnate în estul țării, iar duminică cerul se va degaja din nou în toate regiunile.

Temperaturile vor fi plăcute sâmbătă, cu maxime de până la 20-25 de grade Celsius la nivel național, în timp ce duminică se așteaptă o răcire pe partea estică, temperaturile la nivelul întregii țări urmând să fie încadrate în general între 17 și 22 de grade, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul Moldovei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și al Olteniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri