CTP: Dl. Cercel nu mai are loc în acvariu, nu-i mai încape coada; se vede managerul României

Data publicării:
adrian streinu cercel Inquam Photos Octav Ganea 20200127132356_OGN_3037-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Domnul Adrian Streinu-Cercel nu mai are loc în acvariu, nu-i mai încape coada, vrea să fie ceva mai mult și atunci se vede managerul României, a comentat, vineri seara, la Digi24, gazetarul Cristian Tudor Popescu referindu-se strict la partea cu propuneri economice din documentul controversat ce a dus la demiterea profesorului Cercel din Comisia anti-Covid-19 de la Ministerul Sănătății. CTP a precizat că nu se pronunță în privința competențelor medicale ale managerului Institului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, dar are senzația că directorul de la „Matei Balș” are „vocația de a face ordine pe toate planurile din România”.

Întrebat dacă l-ar aplauda pe doctorul Cercel, precum sunt aplaudați peste tot în lume medicii care luptă cu pandemia, Cristian Tudor Popescu a spus: „Pe doctorul Streinu-Cercel nici nu l-aș aplauda, nici nu l-aș critica. Nu l-aș aplauda, pentru că nu sunt eu în branșă, nu sunt medic, cu atât mai puțin infecționist și nu pot să apreciez performanța dlui Cercel”.

„O afirmație de tip Dragnea”

În schimb, spune ironic CTP, „domnul Cercel este managerul României”. Iar gazetarul argumentează: „Păi, ce, se comportă ca un manager de spital? Uitați-vă la ideile pe care le are domnia sa. Aseară, ca să încep cu ce e mai recent. Deci, las la o parte calitatea de medic a dlui Cercel. Eu nu-i contest profesionalismul, pentru că n-am căderea s-o fac, nu am datele necesare. Dar discutăm acum de calitatea de manager al României al dlui Cercel. Ce spune aseară dl Cercel pe un post de televiziune? Spune așa: La început, s-au lăsat să intre cu zecile de mii, nu s-a închis țara, trebuiau închise granițele, dar nu s-au închis pentru că nu dădea bine la Europa. Ce treabă avem noi cu Europa? Pe Europa n-o interesează România...

Ceea ce este năpraznic aici este afirmația Ce treabă avem noi cu Europa? Europa nu este interesată de ce se întâmplă în România! Asta afirmă dl. Cercel, care până mai ieri-alaltăieri era membru într-un organism guvernamental, un guvern care conduce o Românie membră a Uniunii Europene și față de care Uniunea Europeană manifestă interes, după cum s-a văzut în toți anii din urmă!” - a arătat Cristian Tudor Popescu.

În opinia gazetarului, aceasta este „o afirmație de tip Dragnea”, pe care Streinu-Cercel o face în calitate nu de manager al României, ci de manager al spitalului Balș, în condițiile în care are probabil legături cu organisme medicale din Europa, cu alți colegi și cu atât mai mult este de neînțeles. „Cum poate să vorbească așa o persoană care este considerată - am văzut niște ode care i s-au închinat de diverse televiziuni - un specialist nu european, ci interplanetar! Și atunci cum vine asta cu Europa, că n-are nicio treabă?!” - se întreabă gazetarul.

„Vocația de manager al României”

Și în documentul controversat care i-a adus demiterea, din nou apare „vocația aceasta de manager al României a dlui Cercel”, mai spune CTP. „Ce face dl. Cercel? Să se desființeze TVA-ul! Să nu se mai perceapă niciun fel de taxe! În ce calitate face aceste propuneri? Eu așa știu, că cine e profesionist cu adevărat într-o meserie nu se apucă să emită astfel de sentințe. Acolo nici măcar nu e un ton de propunere, de dialog colocvial, dl. Cercel livrează pe rând!” - menționează gazetarul, care a remarcat și o altă „tâmpenie”, ideea ca toate costurile să fie decontate de stat, nu de cetățeni. „Păi, cum să nu fie decontate de cetățeni?! Cetățenii sunt statul! Ei plătesc taxe și impozite, sunt banii cetățenilor! (...) Astea sunt probleme uluitoare. Dl. Cercel are această vocație, de a face ordine pe toate planurile în România - pe plan financiar-economic, pe plan social”, constată CTP.

„Dar asta e cea mai tare: trebuie un guvern, alt guvern, un guvern de pandemie! Asta e probabil în cadrul ăsta virusologic. Ideea asta e un virus. Ce înseamnă? Înseamnă de fapt că guvernul ăsta trebuie înlocuit cu altul, că e pandemie, pe care cine să-l numească? Păi n-o să numească guvernul ăsta alt guvern! Cine? Parlamentul! Parlamentul să numească alt guvern decât ăsta, care funcționează acum” - a arătat Cristian Tudor Popescu.

„Întrebarea mea e de ce dl. Cercel a simțit nevoia să vină cu chestiile astea, care n-au nicio tangență cu domeniul lui de specialitate? Domnul Cercel nu mai are loc în acvariu sau în spitalul ăla de la Matei Balș. Nu-i mai încape coada acolo! Dânsul vrea, evident, după astfel de discursuri și idei, evident că e prea puțin ce are acum, vrea să fie ceva, nu știu ce, în țara asta, politic!” - este explicația pe care o are gazetarul. „Cu atât mai mult, dacă este un medic bun, recunoscut, cu o statură profesională, de ce este nevoie să se bage în lucrurile astea, care n-au nicio legătură cu meseria lui?” - se întreabă retoric Cristian Tudor Popescu.

Editor: Luana Păvălucă

Partenerii noștri
Playtech
Satul din România rupt de lume, unde se ajunge foarte greu. Localnicii trăiesc ca pe vremea lui Ceaușescu
Digi FM
Euro 2024: Adrian Rus i-a uimit pe jurnaliștii străini, în timp ce belgienii Onana și De Bruyne i-au lăsat cu...
Pro FM
Se cunosc de aproape 30 de ani, dar au avut și tensiuni și chiar nu și-au vorbit. CRBL, despre prietenia cu...
Film Now
Jason Momoa, primele declarații despre Adria Arjona. Cum își petrec cei doi timpul împreună
Adevarul
Megastructuri dacice descoperite după 2000 de ani, cu tehnologia LiDAR. Unde sunt și ce rol aveau VIDEO
Newsweek
VIDEO Ce se întâmplă cu racheta hipersonică SUA ce zboară cu 5 km/secundă. China și Rusia jubilează
Digi FM
Câți bani a primit Babasha pentru a cânta la concertul Coldplay din București. Ce l-a avertizat pe Chris...
Digi World
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate...
Digi Animal World
Imagini terifiante cu o femeie care este atacată de un taur pe o plajă din Mexic. Cum a ajuns turista în...
Film Now
Russell Crowe reacționează după ce Dakota Johnson s-a plâns de experiența cu „Madame Web”. Ce-i reproșează...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia