Mircea Fechet, ministrul Mediului (PNL), anunță noi măsuri pentru fermieri: 30.000 euro pentru „Rabla” la tractoare şi maşini agricole

Data publicării:
Mircea Fechet
Foto: Ministrul Mediului, Mircea Fechet. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Mircea Fechet a prezentat un nou program care vine să ajute fermierii din România, mai ales în contextul nemulțumirilor exprimate de protestatari în ultimele zile. Ministrul mediului a anunțat că într-o fază incipientă este programul Rabla la tractoare şi maşini agricole, un program despre care s-a mai discutat.

„Ne propunem în baza unui ajutor de minimis de maxim 30.000 de euro, pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole, pentru că astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate şi din bugetul AFM”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Conform Ministerului Mediului, programul „Rabla pentru tractoare și mașini agricole” va avea un buget de 500 milioane lei.

Astfel, pentru prima dată, fermierii din România vor beneficia de un sprijin pentru a ține pasul cu noile tehnologii agricole, în achiziția de mașini agricole, similar cu sprijinul în achiziția de autoturisme noi.

Ministrul liberal a menționat ajutorul pentru achiziția de tractoare încă de anul trecut, atunci când a atras atenția că este necesar ca programul Rabla să fie regândit în fiecare an, astfel încât să se plieze pe necesitățile beneficiarilor și pe nevoile din piață.

Programul ar trebui să devină funcțional în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri