Viceprimarul PNL al Capitalei anunță cifre surprinzătoare: peste 400% locuri de parcare în plus și o majorare de 300% a fondurilor UE

Data publicării:
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, acordă un interviu mai multor jurnaliști.
Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Foto: George Călin/Inquam Photos

Viceprimarul PNL al Capitalei, Stelian Bujduveanu a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023, iar cifrele depășesc așteptările.

Conform datelor oficiale, a fost înregistrată o creştere cu 417% a numărului locurilor de parcare, o majorare de 300% a absorbţiei fondurilor europene pentru transportul public, dar și o creştere de 26,6% a numărului abonaţilor STB.

„Transformarea Bucureştiului într-o Capitală modernă, accesibilă, incluzivă, eficientă şi prietenoasă cu mediul înconjurător este principala mea prioritate în acest mandat. Am reuşit prin investiţii majore în domenii cheie şi printr-un amplu proces de digitalizare”, arată viceprimarul PNL în raport.

Stelian Bujduveanu precizează că eliberarea trotuarelor de maşini şi crearea de noi locuri de parcare au fost și rămân priorități care fac parte din programul de sistematizare a circulaţiei în zona centrală a Capitalei. Obiectivele rămân reducerea aglomeraţiei din trafic, dar și facilitarea deplasării rapide a locuitorilor oraşului.

„Un alt obiectiv important îndeplinit a fost crearea de locuri de parcare în inelul central al Bucureştiului, pentru a facilita parcarea în locuri amenajate şi pentru a elibera trotuarele în beneficiul pietonilor. În plus, am prioritizat transparentizarea patrimoniului public al Municipiului Bucureşti, astfel încât resursele să fie gestionate eficient”, precizează viceprimarul.

Proiectele nu se opresc aici, anunță Bujduveanu: „În următorii ani voi continua să prioritizez investiţiile în modernizarea transportului public, digitalizarea serviciilor publice, valorificarea patrimoniului public al Municipiului Bucureşti şi extinderea reţelei de parcări publice”.

Printre alte realizări enumerate de viceprimarul PNL se mai numără lamsarea unei versiuni actualizate a aplicaţiei Info STB, instalarea a peste 300 de parcometre care acceptă plata cu cardul, telefonul şi chiar prin intermediul ceasurilor inteligente, dar organizarea, pentru prima dată în istoria Primăriei Municipiului Bucureşti, a licitaţiilor publice cu strigare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri