Admitere la Pompieri şi Poliţie

Data publicării:
ADMITERE POMPIERI

Au început examenele la şcolile de agenţi de poliţie şi subofiţeri de pompieri. Viitorii angajaţi din Ministerul Afacerilor Interne susţin, în această perioadă, probele eliminatorii. Sprintul, aruncarea mingii medicinale sau cursa de rezistenţă le-au dat emoţii viitorilor poliţişti şi pompieri.

429 de candidați s-au înscris, în acest an, la concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu" din Boldeşti, județul Prahova. În acest an, concursul a fost rezervat pentru băieți.

„Nu sunt probe de netrecut. Cele mai grele sunt probele sportive", candidat.

„Sunt grele rezistenţa, aruncarea cu mingea medicinală. Dar sper să trec peste alea",  candidat.

„Anul trecut, am avut 125 de locuri, iar anul acesta aproape dublu", plt. maj. Viorela Sava Nicolescu, purtător de cuvânt Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti.

Și baza sportivă a Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr" Câmpina a fost teren de examinare. În fața comisiei de examen au apărut fetele care își doresc să devină polițiste.

„De mică am o plăcere pentru criminalistică. Tatăl meu, fiind polițist, am fost tot timpul interesată de partea asta. Și îmi doresc o meserie, pentru că e de viitor și e o plăcere proprie", candidată.

„Proba sportivă a fost foarte grea la rezistență. Foarte greu, simți că ți se desprinde carnea, simți că pici, nu mai poți, chiar nu mai poți",candidată.

„Ponderea celor care promovează este mai slabă față de anul trecut, mai puțin de jumătate. Vă dau un singur exemplu, la o comisie, din 80 de candidate, doar 32 au reușit să treacă", cms. şef Răzvan Enache, împuternicit director adjunct Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.

La Școala de Agenți de Poliție Câmpina sunt scoase la concurs, în acest an, 700 de locuri, din care 670 sunt pentru Inspectoratul General al Poliției și 30 pentru Serviciul de Informații Externe. Peste cinci candidați se luptă, aici, pentru un loc în această instituție.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri