Aglomeraţie la schi

Data publicării:
SCHI

Se anunţă un weekend aglomerat în staţiunile de schi din Braşov şi de pe Valea Prahovei. A nins toata noaptea, astfel că pârtiile sunt perfecte pentru sporturile de iarnă. În plus, este ultimul weekend din vacanţa de iarnă pentru copii.

În Masivul Postăvarul stratul de zăpadă depăşeşte 110 cm, iar pe partea inferioară A muntelui ajunge la 90 de cm. Este vremea perfectă Pentru schi, o spun toţi cei care au ajuns deja în staţiune.

"Păi acum sincer, în Poiană, pârtiile sunt pregătite foarte bine, acum e şi ceva zăpadă mare, tot ce vrea un schior experimentat", turist.

"Este powder, este foarte mişto mai ales acum, când din când nici nu e aşa de aglomerat. Asta mă face să vin în fiecare dimineaţă când am ocazia", turist.

"Toate pârtiile de schi şi 7 din cele 10 instalaţii de transport pe cablu din Poiana Braşov şi Masivul Postavarul funcţionează la această oră. Stratul de zăpada este consistent şi sporeşte cu fiecare minut de zăpadă abundentă", Claudiu Loghin, jurnalist Digi24.

"Din păcate avem prea puţine pârtii pentru câţi doritori sunt. Totuşi atuul Poienii este că are mai multe variante şi mai multe culori, ca să spun aşa", turist.

Deşi sărbătorile de iarnă au trecut, hotelierii au menţinut acelaşi preţuri ca în vârf de sezon. Pentru că elevii mai sunt în vacanţă câteva zile, cu greu mai găseşti un loc de cazare pentru weekdul care începe.

"Clientul Poienii Braşov şi un client foarte bun pentru noi este turistul din Bucureşti, Constanţa şi Argeş. Sunt cele trei judeţe care sunt foarte interesate de Poiana Braşov. Camerele sunt ocupate 100% din timp de clienţii casei", Gabriel Roşca, director hotel

Tot la sfârşitul acestei săptămâni ortodocşii de rit vechi sărbătoresc revelionul, iar multe dintre hotelurile din Poiana Braşov au pregătit pachete speciale pentru turiştii de peste Prut. Aşa că şi săptămâna viitoare se anunţă una aglomerată.

Reporter : Claudiu Loghin/ Operator: Ionuţ Tenie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri