Sari la conținut

Conflictul din Calea Munteniei, rezolvat

Final de dispută între o unitate militară din Focșani și proprietarii unor case de pe strada Calea Munteniei. Guvernul a rezolvat conflictul format în jurul căii de acces în zonă, aprobând transferarea unei bucăţi din terenul unităţii militare în domeniul public al municipiului Focşani, pentru construirea unui drum către casele oamenilor.

 

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a anunțat pe pagina sa de Facebook cum s-a rezolvat problema.

sursa Facebook
"Nu mai are importanța cum s-a ajuns aici, acum ma bucur ca Guvernul a aprobat astazi sa fie transferata o parte din imobilul 338 Focșani, în suprafața de 2604 mp, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apararii Naționale în domeniul public al municipiului Focșani, județul Vrancea, în scopul edificarii acestui drum."

Pentru aceasta, însa, a fost nevoie ca o parcela de teren cu aceeași suprafața sa fie transferata în administrarea Ministerului Apararii de catre Primaria Focșani. Parcela este dispusa în cimitirul sud Focșani și va fi amenajata ca cimitir militar de garnizoana.

Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani: "Ne bucurăm că în sfârșit s-a rezolvat. Mai sunt de făcut doar formalitățile de a prelua, un protocol de predare-primire, de a prelua această suprafață de teren, urmând ca în cel mai scurt timp să elaborăm studiul de fezabilitate și un proiect pentru a reabilita acea cale de acces, pentru că, din ce am înțeles, darea în proprietate publică a acestei suprafețe este condiționată de a amenaja în maximum trei ani de zile."

Litigiul dintre autoritațile locale și Ministerului Apararii, prin unitațile Garnizoanei Focșani, dureaza de mai mulți ani, motivul fiind o parcela de teren aflata între un mic cartier de locuințe și gardul unitații militare. De vina sunt doua harți cadastrale care arata proprietari diferiți ai acestei suprafețe de teren. Prima spune ca parcela aparține Primariei Focșani iar cea de-a doua menționeaza ca terenul respectiv este al MApN. În urma cu patru luni, militarii au pus lacate pe por?ile prin care se facea accesul catre locuin?ele din Calea Munteniei, invocând dreptul de proprietate asupra terenului. În cartierul din Calea Munteniei locuiesc în acest moment 13 familii. Toate și-au construit casele având autorizații de construcție de la Primaria Municipiului Focșani.